Şule Perinçek Aydınlık Gazetesi

HDP kilit değil kilitleme partisi oldu

Bu seçim ilginç oldu.Kimi kazandı şu kadar milletvekili çıkardı, şu kadar oy aldı, yüzdeyi tutturdu Cumhurbaşkanı seçildi … ama yorumcular da dahil herkes her partinin “kaybetmesinin”...

04 Haziran 2023 | 305 okunma

Bu seçim ilginç oldu.Kimi kazandı şu kadar milletvekili çıkardı, şu kadar oy aldı, yüzdeyi tutturdu Cumhurbaşkanı seçildi … ama yorumcular da dahil herkes her partinin “kaybetmesinin” nedenlerini konuşuyor.

Elbette bu arada her parti içinde olduğu kadar seçim sistemi gereği ittifaklar içinde de bazen çok açık kamuoyuna yansıtmakta çekinilmeyen tartışmalar, istifalar, ayrılıklar, suçlamalar oluyor.

Sanki iki gün önce sarmaş dolaş olanlar onlar değilmiş gibi.

Pamuk ipliği bileşenleri hem CHP’yi yediler bitirdiler hem de Kılıçdaroğlu’na söylemediklerini bırakmıyorlar. Kapı aralıklarında söylediklerini şimdi açık açık neredeyse hakarete varan ölçüde dile getiriyorlar. Sanki o gidecek sorun bitecek gibi üstelik.

İnsanın tahtalara vurası geliyor.

Ya iktidara gelselerdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mehmet Ali Yılmaz’ın ardından Bastıbacak bürokrasiye karşı 28 Nisan 2024 | 346 Okunma Bir kıvılcım Kürdümüzü de Türkümüzü de hepimizi yakar 25 Nisan 2024 | 574 Okunma ABD hem kendi başkanını hem bizimkini seçmeye kalkışıyor 21 Nisan 2024 | 307 Okunma İsrail’in de Ukrayna’nın da kaderi bir: Yeniliyorlar 18 Nisan 2024 | 381 Okunma Bu acılar geleceğimiz için umut tohumları 14 Nisan 2024 | 113 Okunma