Sinan Burhan Yeni Akit Gazetesi

Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler…

ABD’de, AB’de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe ile gözaltına alınıyor. ABD’nin ünlü Columbia Üniversitesinde başlayan protesto, ABD geneline yayıldı. ABD polisi, Emory...

02 Mayıs 2024 | 0 okunma

ABD’de, AB’de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe ile gözaltına alınıyor. ABD’nin ünlü Columbia Üniversitesinde başlayan protesto, ABD geneline yayıldı. ABD polisi, Emory Üniversitesinde ekonomi profesörü Fohlin ile Felsefe Bölüm Başkanı McAfee’yi de ters kelepçeyle gözaltına aldı. Demokrasiden, insan hakları ve özgürlüklerden bahsedilen Amerika’da mevzubahis Siyonizm ve İsrail olunca hepsi rafa kalkıyor. 

2000’de Lübnan sınırından İsrail’e attığı sembolik taştan sonra atılmak istenen ancak rektörün “ifade özgürlüğü” yazısıyla sahip çıktığı Edward Said’in öldüğü 2003’e kadar hocalık yaptığı Columbia Üniversitesi’nde başlayan protestolar dünyaya yayıldı. 

Dünya Siyonizm’e karşı birleşti. 

Öğrencilerin çadır kurarak katıldığı ve polisin sert müdahaleleriyle gündemden düşmeyen eylemlere akademisyenler de destek veriyor. Dünyanın her yerinden tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor. 

ABD’de Özgürlüklere Ters...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baldız, bacanak belediyeciliği! 09 Mayıs 2024 | 476 Okunma İsrail çekiliyor… 07 Mayıs 2024 | 584 Okunma Ekrem Bey CHP’de Kongre ister mi? 05 Mayıs 2024 | 340 Okunma Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 518 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 601 Okunma