Sinan Burhan Yeni Akit Gazetesi

AK Parti nasıl parçalanacaktı? 

14 Mayıs seçimleri öncesinde bazı siyasi mühendislik hesapları yapıldı. Bu hesapların tamamı AK Partiyi parçalamak ve Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırmak üzerineydi. Erdoğan gitsin lobisinin amacı...

25 Mayıs 2023 | 523 okunma

14 Mayıs seçimleri öncesinde bazı siyasi mühendislik hesapları yapıldı. Bu hesapların tamamı AK Partiyi parçalamak ve Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırmak üzerineydi. Erdoğan gitsin lobisinin amacı buydu. Bu proje okyanus ötesinde hazırlandı. Nitekim ABD Başkanı Biden, dostlarımızla birlikte Erdoğan’ı göndereceğiz açıklaması yaptı. 

Ve gerçekten siyasete müdahil oldular. Öyle ki birbirleriyle uzaktan ve yakından alakası olmayan siyasi partileri bir araya getirdiler. Meral Akşener masadan kalktı. Kemal Kılıçdaroğlu ile kazanamayız gelin başka bir aday gösterilim dedi. Bize aday dayatıyorlar dedi. Masadan kalktı ancak 3 gün sonra tekrar masaya dönmek zorunda kaldı. Meral Akşener’i bu masaya oturtan irade kimdir? Öte yandan, PKK ve HDP’yi Kemal Kılıçdaroğlu etrafında kenetleyen iradenin adı nedir?  Milliyetçi bir parti ile HDP’yi aynı masada oturtmak ancak küresel bir irade ve baskıyla olur.  

Yine Deva Partisi Başkanı Ali Babacan kendi logomuzla seçimlere gireceğiz dedi. Ne oldu da bir hafta geçmeden ortak liste ile seçimlere girildi?  

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baldız, bacanak belediyeciliği! 09 Mayıs 2024 | 7 Okunma İsrail çekiliyor… 07 Mayıs 2024 | 580 Okunma Ekrem Bey CHP’de Kongre ister mi? 05 Mayıs 2024 | 337 Okunma Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 514 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 600 Okunma