Şevki Yılmaz Yeni Akit Gazetesi

Ramazan-ı Şerif’i İman, İrfan, İhsan, İnfak, İhvan Ruh ve Şuuruyla Yaşamak!

Ana Hayat Yasamız, Ölçü Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e kavuştuğumuz Ramazan-ı Şerif’e bu hafta yeniden kavuşacağız İnşAllah! Hz. Âdem (a.s) Efendimizden itibaren Müslümanlara farz...

17 Mart 2023 | 112 okunma

Ana Hayat Yasamız, Ölçü Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e kavuştuğumuz Ramazan-ı Şerif’e bu hafta yeniden kavuşacağız İnşAllah! Hz. Âdem (a.s) Efendimizden itibaren Müslümanlara farz kılınan oruç ibadetini bir kere daha ihyâ edeceğiz İnşAllah! 

İftar vaktine yaklaşırken giderek artan açlığımız, susuzluğumuz, dermansızlığımız, halsizliğimiz ve acziyetimiz bize kuvvet ve kudret sahibinin sadece Allah olduğunu bir kere daha hatırlatarak Allah’ımıza olan imanımızı tazeleyeceğiz! 

Kul hakları hariç, bütün günahlarımızın affedildiği bir ayda; “Nice oruç tutanlar var ki, oruçlarından payları açlık ve susuzluktur. Ve yine nice ayakta duranlar / namaz kılanlar var ki, namazından elde ettiği şey yorgunluktur.” (İbn Hanbel, 2/373) Hadis-i Şerifi’ndeki af ve merhamet dışı kalanlardan olmayalım İnşAllah!   

Oruçlarımızın kabulü için;                                                        ...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şayet ders alınsaydı (2) 26 Nisan 2024 | 332 Okunma Şayet ders aldıysak… (1) 19 Nisan 2024 | 224 Okunma Siyonist mihrakları çatlatacak bayrama doğru! 12 Nisan 2024 | 127 Okunma Şimdi tedbir zamanı… 05 Nisan 2024 | 390 Okunma Asla Sevindirmeyeceğiz! Asla! 29 Mart 2024 | 442 Okunma