Şeref Oğuz Sabah Gazetesi

Başkanlık en büyük reform

Yıldırım; Başkanlık sisteminin Türkiye ekonomisine olumlu katkı yapacağını belirterek, “Başkanlık açıklaması küresel anlamda bir spekülasyona meydan vermez, aksine daha da olumlu algı...

17 Ekim 2016 | 529 okunma

Yıldırım; Başkanlık sisteminin Türkiye ekonomisine olumlu katkı yapacağını belirterek, “Başkanlık açıklaması küresel anlamda bir spekülasyona meydan vermez, aksine daha da olumlu algı oluşturur. Çünkü Başkanlık istikrar demek” dedi

Başkanlık sisteminin en önemli esprisini "sürekli tek başına iktidar" olarak niteleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Yapı öyle kurulmalı.
Böyle olunca, şu anda tek başına iktidar yok mu diye sorabilirsin. Var şu anda. Bir şikâyetimiz yok ama ömür boyu böyle olacak diye bir şey yok.
Türkiye, sürekli tek başına iktidar üretmezse sorunlarını çözemez" dedi.
Yıldırım, Türkiye'nin çok kritik bir bölgede durduğunu, birliğini ve beraberliğini muhafaza etmesi için güçlü siyasi iradeye ve güçlü siyasi iktidara ihtiyacının bulunduğunu aktararak, "Bugün bunu AK Parti sağlıyor.
Daha önümüzdeki 10 sene de evelallah sağlar ama devletler için 10 sene bir şey değil ki... Çok büyük bir zaman çerçevesinde olayı düşünmek lazım. Türkiye'de mutlaka istikrar üreten, güçlü siyasi irade getiren bir iktidar olması lazım. Bu da başkanlık sistemi" ifadelerini kullandı.
Başkanlık sistemi yapısal reform olarak düşünülebilir mi? sorusuna ilişkin Yıldırım'ın sözleri şöyle ise şöye "Gayet tabii... En büyük yapısal reform… İstikrarı ilelebet kalıcı hale getirir. Şimdi başkanlığa karşı çıkmanın mantığı ne? Özgüven eksikliği. Biz kazanamayız, AK Parti kazanır. Sen de çalış kardeşim. AK Parti beceremezse sen kazan. Öyle mi? Yani bugüne göre hesap yapmanın bir mantığı yok.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma