Selvigül Kandoğmuş Şahin Milat Gazetesi

15 Temmuz Destanı Anma Toplantısı

“Sıcak bir Temmuz gecesi, bir kurtuluş adası gibi insanlığa, yetimlere, Suriye'nin o ayağı çıplak çocuklarına yurt yuva olan bu topraklarda adeta bir işgal provası yaşanıyordu. Kuşatılan...

08 Temmuz 2017 | 261 okunma

“Sıcak bir Temmuz gecesi, bir kurtuluş adası gibi insanlığa, yetimlere, Suriye'nin o ayağı çıplak çocuklarına yurt yuva olan bu topraklarda adeta bir işgal provası yaşanıyordu. Kuşatılan köprülere,  binalara doğru coşkun bir koşu başlamıştı. Bu koşu kurtuluşun, yeniden dirilişin, aziz toprakların kurtuluşu içindi. 15 Temmuz aklanma ve arınma gecesi olur duasıyla yollardaydı halkımız.

Duamız yaşadığımız Anadolu topraklarının çocuklarımız için, yaşanılabilir, namuslu, tüm kirlerinden arınmış yarınlarına miras olarak kalmasıdır. İçinde yaşadığımız toplum inşallah pisliklerinden, habis urlarından arınır. İhanetle büyüyen nice çocuklar artık kurban edilmez.

Milletçe gazamız mübarek olsun. Rabbim şerlilerin, hainlerin, vatana ihanet eden tüm kin çetelerinin iç ve dış düşmanların şerrinden halkımızı korusun muhafaza eylesin. Yeni aydınlık başlangıçlar için insanımıza güç versin. Hainlerin oyunlarını bertaraf eylesin Rabbim. Şehitlerimize rahmet olsun. Mekânları cennet olsun…” Selvigül Şahin  ( Vatan Ey Vatan – Yeniden İstiklâl)

 15 Temmuz geliyor. Sıcak, duru geceler akıyor günlerimize aziz vatan topraklarında. Yine sıcak, duru ve esenlik sağan gecelerin içinden cehennemi bir ihanetin gölgesi düşmüştü bu topraklara bir Temmuz akşamı. İhanet şebekesi aziz vatanın, aziz yürekli insanlarına çevirmişti acımadan silahını. Halkımı travmatik ve acı günler yaşatan, ihanet gecesinin yıldönümüne an an yaklaşıyoruz. O günün acı ve hüzün kuşanmış zamanlarında, eşsiz direnişi, yenilmez zaferleri, Çanakkale ruhuyla yeniden dirilişin nişanesini bir kere daha bu topraklara nakşeden şehitlerimizi, gazilerimizi anacağız.

Aradan geçen bir yıl sürecinde, birçok anma toplantısı yapıldı. Ve bu ihanet darbesinin arkasından yazarlar da üzerlerine düşeni yaparak kalemlerini şahit eylediler. Pek çok kitap çalışması ortaya çıktı. Bu çalışmalardan müstesna bir örneklik teşkil eden “Bir Milletin Uyanışı Yeniden İstiklal” kitabı yazar Elif Sönmezışık tarafından Mihrabad Yayınları tarafından neşredildi. Kuşkusuz Babı Ali'nin emektar ve vefalı abisi, her anlamda yazarları onure eden eşsiz gayreti ve kuşatıcılığı ile her kesimden insana ulaşan;  Üstad Mehmet Nuri Yardım'ın katkılarıyla hareketlenen ve nitelikli eserler veren Mihrabad yayınlarına usta yazarları bir araya getirerek dua niyetine, tarihe şahitlik noktasında böylesine eşsiz bir eser neşrettikleri için ne kadar teşekkür etsek azdır…

41Usta kalemin cesaret ve yüreklilikle, dua niyetine bir araya gelerek yazar Elif Sönmezışık'ın eşsiz gayretleri sonucu ortaya çıkan bu güzide eserin tanıtımı ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma Toplantısı 8 Temmuz Cumartesi günü, saat 14. 00'te Cağaloğlu'nda Milli Türk Talebe Birliği'nde gerçekleşecek. Bu anlamlı toplantıda kitapta yazıları bulunan yazarların da hazır bulunup konuşma yapmaları bekleniyor. “15 Temmuz Destanı” nın anlamlı bir şekilde anılacağı bu önemli programda ayrıca fotoğraf sergisi de yer alacak. Büyük bir destan yazarak şehadete yürüyerek unutulmaz kahramanlarımız arasında giren yiğitlerin anılacağı bu programa şehit yakınları ve gazilerin de katılması bekleniyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan ey vatan 15 Temmuz 2018 | 225 Okunma Diren usta 23 Haziran 2018 | 390 Okunma Bayram paylaşmaktır sevinci ve hüznü 15 Haziran 2018 | 129 Okunma Ertuğrul Gazi ile büyük buluşma 28 Mayıs 2018 | 164 Okunma Ramazan derin ve onulmaz yaralarımız için gelir 19 Mayıs 2018 | 126 Okunma