Saygı Öztürk Sözcü Gazetesi

Yavaş, darbe girişimini püskürttü

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü ilk toplantısı cumartesi günü yapıldı. Bir gün önce de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’li meclis üyeleriyle...

16 Nisan 2019 | 3.709 okunma

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü ilk toplantısı cumartesi günü yapıldı. Bir gün önce de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’li meclis üyeleriyle bir araya gelmişti. Anlaşılıyor ki belediyelerde çoğunluğa sahip Cumhur İttifakı, CHP’li başkanları çalıştırmamak için her şeyi yapacak.

İstanbul’da, Ekrem İmamoğlu’na Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatası verilmediğine göre, meclisin ilk gerilimli toplantısı da Ankara’da yapıldı. Cumhur İttifakı’nın 107, Millet İttifakının 42 oyunun bulunduğu mecliste, AKP’lilerin önceliği kentin sorunlarına nasıl çözüm getirileceği değil, belediye şirketlerine yönetim kurulu üyeliği oldu.

“TİCARİ SIR” DİYORLAR  

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Güvenlik, ANFA Limited, Anket A.Ş., BELKA A.Ş., BELKO Limited, BELPA A.Ş., BELPLAS, BELTAŞ, BELPEMA, BUĞSAŞ, Halk Ekmek, Metropol, Portaş, Seğmen Su, TOBAŞ şirketleri var. Mansur Yavaş, şirketlerin önemli bir bölümünün zarar ettiğini açıkladı.

Bu şirketlerle ilgili olarak önceki dönem Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Doğan Yılmazkaya, hemen her şirketle ilgili soru önergesi verdi. Bugün, büyük yolsuzlukların bulunduğu gündeme getirilen ANFA şirketinin gelirleri konusunda bilgi edinmek amacıyla 9 Kasım 2015’de verdiği soru önergesine, Melih Gökçek imzasıyla 20 Ocak 2016 tarihinde cevap verildi. Cevabın hepsi şu kadar: “Önergenize konu edilen ANFA Limited şirketi gelirleriyle ilgili bilgiler ticari sır niteliğindedir. Bilgilerinizi rica ederim.”

Büyükşehir Meclisi’nde AKP ve MHP grupları, daha ilk toplantıda başkanın şirketler üzerindeki yetkilerini yok etmek istediler. Oysa bunun Belediye Kanunu’na aykırı olduğunu da biliyorlar. Yetinmediler, şirket yönetim kurullarına meclisin atama yapmasını istediler. Bu da Türk Ticaret Kanunu’na aykırı. Çünkü bu yetki şirket genel kurullarındadır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma