Saygı Öztürk Sözcü Gazetesi

Kozmik odaya böyle girildi

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’a, suikast yapılacağı iddiası gündeme getirildi ve ardından Seferberlik Tetkik Dairesi’nin Ankara Bölge Başkanlığı’nın kozmik odasına...

06 Kasım 2019 | 3.631 okunma

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’a, suikast yapılacağı iddiası gündeme getirildi ve ardından Seferberlik Tetkik Dairesi’nin Ankara Bölge Başkanlığı’nın kozmik odasına girildi. Aslında böyle bir suikast girişimine Bülent Arınç da inanmamıştı ama o odalara girilmesini o da istiyordu.

Savcı Mustafa Bilgili (FETÖ davasından cezaevinde) yanında 8 savcı ile birlikte Seferberlik Bölge Başkanlığı’na geldi. Savcı, elindeki arama yetkisiyle her yeri arayacağını söyledi. Savcı, bir odaya girmek için yöneldiğinde askerler önüne set oluşturuyordu.

“ENGEL OLAMAZSINIZ”

Savcı, “Her yeri arayacağım, buna engel olamazsınız. Elimde arama kararı var” dedikçe askerler, “Hayır her yere giremezsiniz. Odalarımızı arayın ama iki odaya giremezsiniz” karşılığını veriyordu. Savcı, “Ben savcıyım, girerim. Hem şöyle bir girip bakacağım” dedikçe, askerler de özellikle bazı odalara giremeyeceğini kaydediyorlardı. Tartışma devam ederken, albay, “Biz, emanet edilmiş yeri, ancak emanet eden yere teslim ederiz. Buraya giremezsiniz” diye karşı çıkışını sürdürüyordu.

Savcı, Merkez Komutanlığı’ndan gelen albaya sert bir dille, “Görevinizi yapın. Biz kolluk güçleriyle geldik. Arama yapmamıza engel olamazsınız” diye çıkışıyor, albay ise ne yapacağını bilemiyordu. Gelişmeden haberdar edilen Genelkurmay Seferberlik Tetkik Dairesi Başkanı Tümgeneral Selahattin Kısacık, saat 19.30 civarında binaya geldi. Savcılar, “Kozmik Oda”ya girmek istiyordu. Tümgeneral Kısacık, “Siz giremezsiniz buraya” dedi. Savcı, “Şöyle bir girip çıkacağım” deyince o sakin komutan sinirlendi, “Ne demek içeriye girmek çıkmak. Girip çıkmaya yetkiniz yok!..” diye bağırdı.

Savcı Bilgili içeriye alınmayacaklarını anlamıştı. Kozmik odaya ancak hâkimin girebileceğine karar verildiği gece, Hâkim Kadir Kayan nöbetçiydi. Daha önce Fetullah Gülen’le ilgili verilen beraat kararında onun da imzası bulunuyordu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma