Saygı Öztürk Sözcü Gazetesi

İmzası olan o hakimleri AKP unutmadı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), aynı konuda farklı kararlar vermesi, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi yönündeki kararı seçim döneminde hep konuşulacak....

10 Mayıs 2019 | 1.691 okunma

Seçimi CHP adayanın kazanamaması durumunda, yani “Atı alan Üsküdar’ı geçti” denildiğinde bir hakkın nasıl YSK tarafından alındığı tartışılmaya, konuşulmaya devam edecektir.
Seçim Kanunu, geçmiş YSK kararları birçok yönden sorgulanmalı. Eleştirilen bazı kararlarda imzaları bulunanlardan bazılarıyla ilgili birkaç not aktaralım.

O, BELEDİYE ŞİRKETİNDE

Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi sonrasında, Halk Ekmek adı ile bilinen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş.’nin yönetim kurulunda görev yapan iki emekli yargı mensubu, ne yaptılar da bu göreve getirildiler? İsterseniz merak edip araştıralım.
2002 yılında Siirt seçimlerinin iptaline ilişkin kararda imzası bulunan dönemin YSK Başkanvekili Ahmet Hamdi Ünlü nerede acaba? Bakıyoruz, Ahmet Bey’i AKP unutmamış, emeklilik döneminde Halk Ekmek’in yönetim kurulu üyesi yapmış. O iptal kararı sonrasında Recep Tayyip Erdoğan’a TBMM yolu açılmıştı. Hakimin, ekmekten, undan, şirket yönetiminden çok iyi anladığı için değil, geçmişte aldığı karar nedeniyle böyle bir göreve getirildiği söyleniyordu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma