Salih Uyan Türkiye Gazetesi

Üç aşağı beş yukarı...

İşten çıkıp navigasyonu açıyorum. Eve varışım 1 saat 23 dakika gözüküyor. Canım sıkılıyor ama yapacak bir şey yok. Yola koyuluyorum. 12. dakikada navigasyon ekranında bir mesaj...

15 Ekim 2019 | 78 okunma
İşten çıkıp navigasyonu açıyorum. Eve varışım 1 saat 23 dakika gözüküyor. Canım sıkılıyor ama yapacak bir şey yok. Yola koyuluyorum. 12. dakikada navigasyon ekranında bir mesaj beliriyor. “Yeni bir rota var. 5 dakika kazanabilirsiniz.” Hemen kabul et butonuna basıyorum ve kazandığım dakikaların sevinciyle yola devam ediyorum.
Bir takım elbise alıyorum. Kasiyer kullandığım kredi kartına taksit yapamayacağını söylüyor. Canım sıkılıyor ama yapacak bir şey yok. Kartı uzatıyorum. Şifreyi girince telefonuma bir mesaj düşüyor. “Ödemenizi 5 taksite bölmek için bilmem ne yazıp bilmem nereye gönderin.” Hemen mesajı gönderiyorum ve geçim sıkıntısını vadelendirmiş olmanın rahatlığıyla alışverişe devam ediyorum.
İnternetten kitap alıyorum. Ödemeyi tamamlayınca, ekranda “Tebrikler, bir sonraki alışverişiniz için 5 TL hediye çeki kazandınız” yazısı çıkıyor. Ama 5 TL’yi kullanabilmek için en az 100 TL’lik alışveriş daha yapmam gerektiği için sanal raflarda gezmeye devam ediyorum.
Yaz tatili için erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmayayım diye tatil sitelerinde dolaşıyorum. Antalya’da bir otel, “5 gün sizden, 5 gün bizden” diye bir kampanya başlatmış. Hoşuma gidiyor. Beş günlük parayı yatırıyorum, beş gün bedavaya geliyor. Daha yaz gelmeden tatil işini ucuza halletmiş olmanın gururuyla çalışmaya devam ediyorum.
İnternette gezinirken borsa sayfasını açıyorum. Geçen ay aldığım hisse %5 artmış. Kaç lira kazandığımı hesaplayıp sevinçle sörfe devam ediyorum.
Hayatım, sevinçlerim, üzüntülerim… Hepsi rakamlara bağlanmış. Çevremdeki insanlara bakıyorum. Onlar da üç aşağı beş yukarı benzer hayatlar yaşıyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doktora Yeterlilik Sınavıyla imtihanım... 16 Mayıs 2024 | 367 Okunma Nur topu gibi lider 09 Mayıs 2024 | 415 Okunma Yeni mfredat, eitim ynetimi ve zihniyet 04 Mayıs 2024 | 108 Okunma tiraz istemem! 27 Nisan 2024 | 54 Okunma Aray 20 Nisan 2024 | 43 Okunma