Salih Tuna Sabah Gazetesi

Yeni CHP’nin sağı AKP’nin solu

Kazanırsanız yanınızdan ayrılmazlar hatta "bizim sayemizde kazandınız" derler, ayağınızı yan bastınız mı da hemen kirişe gözlerini dikerler. Hele hele kaybettiğinizi zannettikleri an "sizin yüzünüzden" deyip itirafçılığa başlarlar.

04 Eylül 2019 | 2.907 okunma

"Muhafazakâr ahlakının" karakteristik özelliği budur.
Sahip oldukları mal makam mevkii asla riske etmezler. Kazandıklarının üzerinde kedinin (...) üzerinde oturduğu gibi oturmayı marifet bilirler.
Bir de bunların sürekli havayı koklayan, dümenleri menfaat yelkenlerine ayarlı fırsatçı türleri vardır.
Bunlar muhafazakârdan ziyade müraidirler.
Doğaları gereği omurgasızdırlar. O kadar ki menfaatleri için atmayacakları takla, girmeyecekleri kılık, kurmayacakları ittifak yoktur.
Bu sinsi fırıldaklar çatlaklarda yaşamayı felaket severler.
Bunları vaktiyle "AKP'li bir tahtakurusunun dissimülasyonu" başlığı altında dilimin döndüğünce anlatmaya çalışmıştım. (Elias Canetti "dissimülasyon" kavramını düşman figürün dost figür içinde saklanması olarak kullanır.)
Bunlar AK Parti'nin içindeki AKP'lilerdir.
Bir kısmı deşifre olunca AK Parti'den ayrıldı, bir kısmı menfaati bitince. Bir kısmı da sırasını bekliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 280 Okunma Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.230 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.141 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.961 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 335 Okunma