Salih Tuna Sabah Gazetesi

Güven tükendi

"Bundan böyle hiç kimse herhangi bir uluslararası kuruluşa başvurmayacak, herkes kendi arasında anlaşacak. BM'nin ve diğer kurumların tüm aptalca kararları paramparça olacak (...) Güven tükendi..." Rusya Güvenlik...

22 Mart 2023 | 651 okunma

"Bundan böyle hiç kimse herhangi bir uluslararası kuruluşa başvurmayacak, herkes kendi arasında anlaşacak. BM'nin ve diğer kurumların tüm aptalca kararları paramparça olacak (...) Güven tükendi..."
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev bu sözleri Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Putin hakkındaki tutuklama kararı üzerine söyledi.
Tükendi denilen "güven" aslında hiçbir zaman tesis edilmiş değildi. Soğuk savaş döneminde bile.
"Güçlü olanın haklı olduğu" bir dünya sisteminde "hukukun üstünlüğü" gözbağından ibarettir. Cari olan güçlülerin hukukudur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözü de zaten uluslararası sistemin hukuksuzluğuna karşı bir isyan çağrısıydı.
Ne ki, kendilerine hiçbir şekilde "şirk" koşulmasını istemeyen küreselcileri bu hukuksuzluk da kesmedi. Dünyanın değil 5'ten, 1'den yani kendilerinden küçük olması için gemi azıya aldılar.
O kadar gözleri döndü ki işi Rusya Devlet Başkanı Putin'i tutuklamaya kalkışacak kadar vardırdılar.
Pratik karşılığı olmasa da Putin'i kriminalize etmek veya aşağılamak maksadına eriştiklerini...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 282 Okunma Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.230 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.141 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.961 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 335 Okunma