Salih Tuna Yeni Şafak Gazetesi

Dünyanın en namussuzu

Garaudy yıllar öncesinden, bu kokuşmuş sistem, bu pazar tektanrıcılığı yıkılmaya mahkûmdur, demişti. Bu kokuşmuş sistemin öncüsü de hiç kuşkusuz ABD'dir. Star gazetesinin değerli bir...

17 Ekim 2016 | 2.598 okunma

Garaudy yıllar öncesinden, bu kokuşmuş sistem, bu pazar tektanrıcılığı yıkılmaya mahkûmdur, demişti.
Bu kokuşmuş sistemin öncüsü de hiç kuşkusuz ABD'dir.
Star gazetesinin değerli bir yazarı dünkü yazısında, ABD'nin Türkiye'yi harcamayı göze almak pahasına PKK'yı ve FETÖ'yü desteklemesini, İran'ın nüfuz geliştirme hamlelerini umursamayıp Türkiye'nin hassasiyetlerini İbadi yönetimine boğdurmak istemesini “akılsızlık” tesmiye etmiş.
Fakire soracak olursanız, “Amerika aklı” bidayetinden beri hiç değişmemiştir.
Kendisine direniş gösterildiği, başka bir ifadeyle, boyun eğilmediği her yerde aklını hep böyle çalıştırır.
Hiroşima'dan Vietnam'a, İsrail'in katliamlarını arkalamasından Irak işgaline kadar bu böyledir.
Bir süredir, özellikle de 2011'den beri Erdoğan ve AK Parti'nin bağımsız politikalar geliştirme isteğine karşı tepkisi de “Amerika aklını mı yedi” dedirtir cinsinden olmuştur.
O kadar ki…
Türkiye'de “iş görmek” için yatırım yaptığı ne kadar “değer” varsa (insan hakları, hukuk, Kopenhag Kriterleri, hoşgörü, uzlaşma, çoğulculuk, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, velhasıl, demokrasi) alayını birden 15 Temmuz'da taşeronu FETÖ marifetiyle çöpe atmıştır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu kararları kim imzalatıyor? 04 Mayıs 2024 | 457 Okunma O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 605 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.357 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.634 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma