Salih Tuna Sabah Gazetesi

Canım muhaliflerimle baş başa

Hiç unutmam, Prof. Türkan Saylan bundan 10 yıl mukaddem, Star gazetesinden Fadime Özkan'ın bir sorusu üzerine şöyle çıkışmıştı: "Bir de Star gazetesi olacaksınız! Hükümet yandaşı gibi...

18 Ocak 2023 | 994 okunma

Hiç unutmam, Prof. Türkan Saylan bundan 10 yıl mukaddem, Star gazetesinden Fadime Özkan'ın bir sorusu üzerine şöyle çıkışmıştı: "Bir de Star gazetesi olacaksınız! Hükümet yandaşı gibi soruyorsunuz?!"
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin öncü eski Genel Başkanı olarak "gericiliğe" karşı teyakkuz halinde çok aktif bir bilim insanıydı. Işıklar içinde yatsın.
Lakin...
Röportaj verdiği gazetenin yıllar öncesinden el değiştirdiğinin farkında bile değildi. Star'ı hâlâ Cem Uzan'ın sanıyordu. Oysa Cumhuriyet gazetesi CHP'ye ne kadar yakınsa, Star gazetesi de artık AK Parti'ye o kadar yakındı.
Demem o ki...
Türkan Saylan çapında çağdaş bir bilim insanı olmanız bile yaşadığınız çağda olan biten sıradan gerçeklerin farkında olmanıza yetmez. Her daim agâh olmanız lazım gelir.
Evet, size söylüyorum, sevgili "muhalif" okurlarım.
Malumunuz, fırsat buldukça sizlerle hasbihal etmeye çalışıyorum. Son günlerde bunu çok ihmal ettim...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu kararları kim imzalatıyor? 04 Mayıs 2024 | 434 Okunma O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 605 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.317 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.632 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma