Rüştü Bozkurt Dünya Gazetesi

Bu noktadan sonra ne yapmalıyız?

Daha önce “Bu noktaya nasıl geldik?” sorusunu sorduk. Bu noktaya nasıl geldiğimizle ilgili çok şey söyleyebiliriz, ama asıl önemlisi geleceği inşa etmektir; “bu noktadan sonra ne yapmalıyız?” sorusunun...

30 Ağustos 2018 | 118 okunma

Daha önce “Bu noktaya nasıl geldik?” sorusunu sorduk. Bu noktaya nasıl geldiğimizle ilgili çok şey söyleyebiliriz, ama asıl önemlisi geleceği inşa etmektir; “bu noktadan sonra ne yapmalıyız?” sorusunun yanıtı olabilecek yanıtlar vermektir.

Yaşamakta olduğumuz sorunları bir daha yaşamak istemiyorsak iki alanda kararlılık göstermek zorundayız: Birincisi, “veriye dayalı öngörme ve önlem alma disiplinini” hiç bir alanda ihmal etmemeli. İkincisi de “ödünsüz gözetim ve denetim mekanizmalarına dayalı geri-bildirimler ve düzeltmeler yaparak ilerleme özeninden” asla ödün vermemeli.

Kendimizi test edelim

Ülkemizin çok değişik yerlerinde, sayıları 30’dan 300’e kadar çıkabilen katılımcıyla yaptığımız toplantılarda iki soru yöneltiyorum:

Soru 1: Ülkemizde kamu ile diğer kurum ve kuruluşların yayınladıkları verilere güvenerek sağlıklı yatırım yapılabilir mi?

Soru 2: Aşağıda sıralayacağımız ölçüleri kullandığınızda, “analitik yetkinliğin” neresinde duruyorsunuz?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğu Karadeniz Havzası turizmi nasıl planlanmalı? 27 Eylül 2018 | 245 Okunma Ali Gevgilili entelektüel korkaklardan değildi 20 Eylül 2018 | 98 Okunma Teslim olmayalım önlem alalım 13 Eylül 2018 | 105 Okunma Ordulular “istikrar” ve “sağlam gelecek” arıyor 06 Eylül 2018 | 154 Okunma Bu noktadan sonra ne yapmalıyız? 30 Ağustos 2018 | 131 Okunma