Resul Tosun Star Gazetesi

‘İskoçya’da Müslüman kadın polisler için ‘başörtülü üniforma’ seçeneği resmileşti’

Başörtüsünün İskoçya polis teşkilatında resmi kıyafete dahil edildiğini 23 Ağustos’ta İskoçya Polisi Emniyet Müdürü resmi internet hesabından bizzat kendisi...

02 Eylül 2016 | 138 okunma

Başörtüsünün İskoçya polis teşkilatında resmi kıyafete dahil edildiğini 23 Ağustos’ta İskoçya Polisi Emniyet Müdürü resmi internet hesabından bizzat kendisi duyuruyor.

Çalışan memurların zaten tercihe göre başörtüsü takma özgürlüklerinin olduğunu fakat bunun resmileştirilmesinin emniyeti daha ‘temsilci’ bir hale getireceğini umduğunu belirtiyor.

***

İskoçya halkı Müslüman bir ülke değil. Değişik Hristiyan mezheplerinin hâkim olduğu 1707’de İngiltere ile birleşmiş eski bir krallık.

Emniyet Müdürü Phil Gormley başörtüsü duyurusunu yaptıktan sonra: “Bu duyuruyu yapmaktan mutluluk duyuyorum ve emniyet çalışanlarının desteğinin yanı sıra Müslüman toplumun ve genel olarak toplumun desteğini almayı umuyorum” diyor ve ekliyor, “Özellikle kamu sektöründeki diğer işverenler gibi, bizler de hizmetimizin, hizmet götürdüğümüz toplumları tam olarak temsil ettiğinden emin olmak için çabalıyoruz. Umarım üniforma seçeneklerimize yaptığımız bu düzenlemeyle personel çeşitliliğimiz artar ve İskoç toplumu için emniyet sağlayan ekibimizin hayat becerilerine, tecrübelerine ve kişisel özelliklerine katkı sağlanmış olur.”

İngiltere genelinde ise başörtüsünün poliste resmi kıyafeti olarak10 yıl önce kabul edildiğini ekleyelim.

***

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.861 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma