Özgür Mumcu Cumhuriyet Gazetesi

Kokteyl döküldü

Kokteyl hazırlamak kolay değil. Denk geldiğinde içenler bilir ki acemi ya da aceleci bir barmenin elinden çıkan bir kokteyl hakikaten içilmez olabilir. Ama en fenası fazla hırslı bir barmenin kendini ispat etmek için eline gelen her...

05 Aralık 2015 | 527 okunma

Kokteyl hazırlamak kolay değil. Denk geldiğinde içenler bilir ki acemi ya da aceleci bir barmenin elinden çıkan bir kokteyl hakikaten içilmez olabilir. Ama en fenası fazla hırslı bir barmenin kendini ispat etmek için eline gelen her şeyi bir arada bardağa boca ederek elde ettiği karışımdır. Mevzuya uyanamayıp içeni ancak mide bulantısı ve hızlı bir sarhoşluk bekler. 
Ankara katliamından sonra Sayın Erdoğan’ın dediklerini hatırlayalım: 
“Kalkıyorlar, burayı DAEŞ yaptı, bilmem kim yaptı... Burada DAEŞ de var, PKK devar, Muhaberat da var, burada Suriye’nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var...” 
Aralarında bir üslup farkı var. Sayın Davutoğlu hemen olayı kavramsallaştırmıştı: 
“Görülüyor ki, birileri Türkiye’de bir ‘kokteyl terörü’ diyorum ben buna, tüm terörörgütlerini karıştırarak bir işe kalkışıyorlar.” 
Peki dönemin Adalet Bakanı? O da geri durmamıştı: 
“Suriye’deki örgütlerin bu işlerin içerisinde olduğu, sadece DAEŞ, PKK değil, paralelyapının da buna dahil olabileceğini düşünüyorum.” 
Melih Gökçek ise Ankara katliamının arkasında “HDPPKK” nin olduğunu ileri sürmüştü. 
Sonra ne oldu? 
IŞİD’in Paris saldırılarından sonra 20 Kasım’da BM Güvenlik Konseyi 2249 sayılı bir karar yayımladı. Bu kararda, IŞİD’in son zamanlarda yaptığı saldırılar arasında Ankara katliamı da sayıldı. Karar metninde Tunus, Rusya, Fransa, Lübnan’la beraber Türk hükümetine de taziyede bulunuldu. 
Hükümetimizden “Hayır efendim, Ankara katliamı sadece IŞİD’in işi değil, bu kokteylbir saldırı, işin içinde PKK, Muhaberat ve PYD var” diye bir tepki gelmedi. Taziye reddedilmedi. IŞİD de Güvenlik Konseyi’ni yalanlamayarak bir anlamda katliamı üstlenmiş oldu. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma