Osman Müftüoğlu Hürriyet Gazetesi

Kilo detoksu yapın

Fazla kilolar bedeni de ruhu da yorar. Uykuyu bozar, sizi tembel, hımbıl, keyifsiz biri yapar. Kısacası her fazla kilo, bir toksin yükü gibidir. Eğer kilo vermeyi düşünüyor ve programınızın aksamadan...

17 Ocak 2017 | 771 okunma

Fazla kilolar bedeni de ruhu da yorar. Uykuyu bozar, sizi tembel, hımbıl, keyifsiz biri yapar. Kısacası her fazla kilo, bir toksin yükü gibidir.
Eğer kilo vermeyi düşünüyor ve programınızın aksamadan yürümesini istiyorsanız, bedeninizdeki fazla yağları sanki bir ‘toksin deposu’ ya da toksin yükü gibi düşünün. Daha başarılı sonuçlar alacağınıza bahse girebilirim!
Kilo detoksuna başlarken atacağınız ilk safra, şeker ve şeker yüklü yiyecekler olsun. (İşin en zor noktasının da bu bölüm olduğunu itiraf etmeliyim.)
Şeker ve rafine karbonhidratlar (beyaz un ya da buğday unu ve nişasta) ya da yüksek fruktozlu mısır şurubu yüklü (meşrubatlar, kolalı içecekler) besinleri birdenbire kesmek muhakkak ki kolay olmayacak.
Çoğumuz için şeker, çikolata ve tatlılardan uzak bir hayatı düşünmek bile can sıkıcı. Ama emin olun ki başlangıç için böyle bir karar almak zorundasınız.
Hangi düzeyde bir şeker bağımlısı olursanız olun, şeker yeme isteğiniz ya da bir başka deyişle tatlı nöbetleriniz birkaç gün içinde kesinlikle bitecektir.
DNA’nız ne diyor
Hatırlatmak istiyorum; bir kâse yoğurt ve bir dilim pasta eşit kalori olabilir. Yani, bunları laboratuvar ortamında yakarsanız ortaya eşit miktarda enerji çıkar.
Ama pasta yediğiniz zaman içi boş kalori almış olursunuz.
Hâlbuki yoğurdun içinde bulunan protein, vitamin ve mineraller, omega yağları gibi yararlı maddeler genlerinizi kilo verme yönünde terbiye eder.
Bu yüzden kilo vermek istiyorsanız, daima genlerinizle doğru konuşan, genetiğinize uygun yiyecekler tüketmelisiniz.
Mesela altın çilek sizin genlerinizin konuştuğu bir meyve değil. Mango ve papaya ile de hiçbir alakanız yok.
Ama karpuz, kavun, elma, armut, nar binlerce yıldır sizin genlerinizle konuşan, genlerinizle anlaşmış doğal yiyeceklerdir.
Yasaklar

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma