Osman Müftüoğlu Hürriyet Gazetesi

Depresyonun atipik işaretleri

Depresyon bazen enteresan ve şaşırtıcı belirtilerle ortaya çıkabiliyor. İşte o zaman teşhisi de zorlaşıyor. Peki neler o belirtiler? Yorgun, isteksiz, keyifsiz ve de bitkin misiniz? Her sabah yorgun uyanıyor, her gece uyku...

06 Temmuz 2018 | 1.072 okunma

Depresyon bazen enteresan ve şaşırtıcı belirtilerle ortaya çıkabiliyor. İşte o zaman teşhisi de zorlaşıyor. Peki neler o belirtiler?

Yorgun, isteksiz, keyifsiz ve de bitkin misiniz? Her sabah yorgun uyanıyor, her gece uyku bölünmeleri ve terlemeleri yaşıyor, gün içinde de miskin kediler gibi kanepenizde kıvrılıp kalıyor musunuz?

Peki ya o öfke atakları neyin nesi? Nereden çıktı o küsme halleri? Nedir bu alınganlık nöbetleri, olur olmaz darılmalar?

Ve bir de son günlerde kendini daha çok hissettiren unutkanlık meselesi? Dalgınlık, kafa dağınıklığı, odaklanamama problemi?

Sahi bütün bunlar neyin nesi?

Bunların çoğu “klinik bir depresyonun”  bilinen işaretleri. Tamam ama çok daha enteresan ve şaşırtıcı belirtilerle de ortaya çıkabiliyor depresyon. İşte o zaman zorlaşıyor teşhisi.

Mesela neler mi? Bu yazıda “depresyonun atipik belirtileri”ne değiniyoruz. Buyurun...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 299 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 651 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.488 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 481 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 445 Okunma