Ömer Lekesiz Yeni Şafak Gazetesi

Yetkin Düşünce: Hakikatin Kaynağına Yolculuk

Yetkin Düşünce, birinci sayısı Mart 2018’de yayımlanan üç aylık düşünce dergisi. Yayımlanma amacı şöyle mottolaştırılmış: Hakikatin Kaynağına Yolculuk! Adı ve mottosu...

01 Nisan 2018 | 116 okunma

Yetkin Düşünce, birinci sayısı Mart 2018’de yayımlanan üç aylık düşünce dergisi.

Yayımlanma amacı şöyle mottolaştırılmış: Hakikatin Kaynağına Yolculuk!

Adı ve mottosu bir bütün olarak, “yetkin düşünce ile hakikatin kaynağına yolculuk” şeklinde okunduğunda çok iddialı bir dergi olarak görünüyor.

Genel yayın Yönetmeni Mustafa Tekin, dergi yönetimi olarak söz konusu iddianın farkında olduklarını da beyan tahtında şu açıklamayı yapma gereği duymuş:

“(N)için Yetkin Düşünce? Belki bu ismi duyanların ilk önce, ‘yetkin’ kelimesine itiraz etmeleri ve hatta bu ismi üsttenci ve iddialı bulmaları mümkündür. Doğrusu, kelimenin tam anlamıyla ‘yetkinlik’ iddiasının bir Tanrılık iddiası demeye geleceğini bilen bir kültür ve hikmete bağlılığımızı ifade etmeliyiz. Tam da bu noktada derginin mottosu olan ‘Hakikatin kaynağına yolculuk’ ifadesindeki ‘yol’a dikkat çekmeliyiz. Yetkin Düşünce, entelektüel ve fikri çabaya odaklanarak, yetkinlik ve hakikate ulaşmak üzere sürekli bir yolda olma haline göndermede bulunmaktadır. Yolda olma hali, Yetkin Düşünce’nin fikirsel ve metodolojik zihni arkaplanını ele vermekte; aynı zamanda Hak/ikati her şeyden ve herkesten fazla severek ve önemseyerek, ‘yol’un iğvalarından kendini korumak istemektedir.”

İlk anda bana düşen, iddiasını gerçekleştirmede Yetkin Düşünce’ye başarılar dilemektir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 401 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 161 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 103 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma