Ömer Lekesiz Yeni Şafak Gazetesi

Yayıncılığımızın üç feneri

Litera Yayıncılık, kurucusu Muhyittin Macit tarafından belirlenen yayın politikası ve kategorilerinde musır olarak kitap yayımını sürdürüyor.

12 Ocak 2021 | 81 okunma

Litera Yayıncılık, kurucusu Muhyittin Macit tarafından belirlenen yayın politikası ve kategorilerinde musır olarak kitap yayımını sürdürüyor.

Nitelikleri itibariyle satış kaygısıyla hiç bağdaşmayan İslam düşünce ve felsefesine mahsus birinci el kaynakları kültür hayatımıza kazandıran Litera, kuşkusuz en iyi çıkışını Ekrem Demirli’nin tercüme ettiği Fütûhât-ı Mekkiyye ile yapmıştı. Türkçesi on sekiz cilt olan bu eseri aşacak yeni bir proje üretmemiş olsa da Litera, klasik ve modern felsefe, tasavvuf, ahlak, kelam, fıkıh, edebiyat, mimari, psikoterapi... türlerindeki telif ve tercüme eserlerinde rakip tanımıyor.

Bu yanlarıyla Türkiye Yazma Eserler Kurumu’nun yayıncılığına bir model teşkil ettiğini söyleyebileceğimiz Litera’nın, tam da emsallerine göre üstünlük sağladığı Fütûhât-ı Mekkiyye’yi tematik bir ayrımla parçalayarak okurlara sunmakla kurşunu kendi ayağına sıktığını da belirtmek ihtiyacındayız.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 159 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 94 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 262 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 967 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 348 Okunma