Ömer Lekesiz Yeni Şafak Gazetesi

Kudüs günlerimden bir kayıt

01 Temmuz Cumartesi, Kudüs Bu yazıyı yazmaya başladığımda, Gazze’den, Filistin yönetiminin nakline izin vermediği on üçüncü hastanın da vefat haberi geldi. Elektrik kesintisi ve tıbbi abluka üzerinden...

02 Temmuz 2017 | 61 okunma

01 Temmuz Cumartesi, Kudüs

Bu yazıyı yazmaya başladığımda, Gazze’den, Filistin yönetiminin nakline izin vermediği on üçüncü hastanın da vefat haberi geldi.

Elektrik kesintisi ve tıbbi abluka üzerinden İsrail ile Filistin yönetiminin adeta Gazze’ye en büyük zulmü kim yapacak yarışına girmelerinin çoklu nedenlerini ve kahredici sonuçlarını anlatacak bir gazeteci mutlaka çıkacaktır.

Ben köşe yazısı formatına bağlı kalarak, düşündükçe vicdan yüküne dönüşen ferdi bir çelişkinin altını çizmek istiyorum:

El-an, Beytü’l-Makdis’e erişimimi kolaylaştırdığı için kalmayı tercih ettiğim  Sahira ve Şam kapılarının yakınındaki bir otelin teras katında sabah kahvemi yudumlarken, bir taraftan da bu yazıyı tamamlamaya çalışıyorum.

Çok sıradan olan bu durumu, bir hava atma vesilesine dönüştürdüğümü düşünerek beni kınayanlar olacaktır. Ama ben bunu o nedenle değil, bilakis vicdani bir yük oluşturması nedeniyle, kendi kendimi dövmeye vesile sayarak vurguluyorum.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 383 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 161 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 102 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma