Ömer Lekesiz Yeni Şafak Gazetesi

Çukurca’da yaşamak

Sis tabakalarının zirveleriyle cilveleştiği yalçın dağların eteklerindeki bir avuç düzlükte kurulmuş Çukurca. Deyim yerindeyse burada nefes gökten alınıp yine göğe...

05 Nisan 2019 | 195 okunma

Sis tabakalarının zirveleriyle cilveleştiği yalçın dağların eteklerindeki bir avuç düzlükte kurulmuş Çukurca.

Deyim yerindeyse burada nefes gökten alınıp yine göğe doğru verilebiliyor.

Kısa mesafeli caddesi ve sokakları ise hayatların kesiştiği tek yer olduğundan, dükkan önleri de yegane buluşma ve sohbet noktaları haline gelmiş. Bundan olsa gerek sözler ve rivayetler açıklıkta akıyor Çukurca’da.

Kimsenin kimseden saklayacağı bir şey olmadığı gibi, bilakis söz konusu açıklık aynı zamanda en küçük, en sıradan bir haberin bile aşırı abartmayla ilk söyleyenine yeni ve çok büyük bir olaymışçasına geri dönmesine neden oluyor.

Bu bağlamda Mustafa Yılmaz, İsmail Küçük, Murat Gür, Mehmet Korkmaz ve Emine Sezgin’den oluşan ekibimizin Çukurca’daki varlığı da anında gözlere batıverdi.

Seçimlere ramak kala orada bulunuşumuz nedeniyle, hakkımızda oluşan haklı kuşkuları, gazeteci ve siyasetçi olmadığımızı, çocuklara fotoğraf eğitimi vermek için burada bulunduğumuzu tekrarlamaktan gocunmaksızın belirtmek suretiyle ancak giderebildik ki, bu da dükkanının önünden geçtiğimiz hemen her esnafın “bir çayımı içmeden gidemezsiniz” diyerek kolumuza yapışmalarından anlaşılıyordu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 157 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 94 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 262 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 966 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 348 Okunma