Okan Müderrisoğlu Sabah Gazetesi

TÜSİAD ve maskeli siyaset

Ekonomideki yeni yazılım süreci, birikimli ve farklı karakterdeki ertelenmiş kimi hesapların da gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. Bunun son örneğini, TÜSİAD'ın...

21 Aralık 2021 | 352 okunma
Ekonomideki yeni yazılım süreci, birikimli ve farklı karakterdeki ertelenmiş kimi hesapların da gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. Bunun son örneğini, TÜSİAD'ın çıkışında yaşadık.
Sözü hiç uzatmadan ana konulara değinelim...
Birincisi... TÜSİAD'ın, AK Parti iktidarı ile yıldızı hiç barışmadı. Neden? Çünkü TÜSİAD düzenine teslim olmayacağını baştan ilân eden bir liderle karşılaştılar. Çoğu zaman düşük yoğunluklu savaş yürüttüler. Bir ara Aydın Doğan'ı ileri sürdüler. Doğan Grubu, güvendiği dağlara kar yağmasının bedelini üstlenirken, TÜSİAD çevresi yeni mücadele için bir adım geri çekilmeyi tercih etti.
İkincisi... AK Parti ile birlikte sermaye de nitelik değiştirmeye, alternatif sermaye odakları da boy göstermeye başladı. TÜSİAD, siyasetten de destek bulduğunu düşündüğü bu sermayeye karşı önceleri mesafeli durmaya çalıştı. Baktı olmuyor... Bu kez, TÜSİAD'a üyelik yolunu açarak bünye içinde devşirmeyi önceledi.
Ve nihayet... 2017 yılındaki anayasa referandumunu ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni TÜİSAD üyeleri asla içine...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni dünyanın tehditleri karşısında Türkiye!.. 18 Mayıs 2024 | 83 Okunma At izi, it izi meselesi... 16 Mayıs 2024 | 690 Okunma 900 milyar liralık tasarruf hamlesi 14 Mayıs 2024 | 356 Okunma CHP... ‘Özel strateji’ Bu maya tutar mı? 11 Mayıs 2024 | 152 Okunma Siyasi iklim değişikliğinin arka plan oyuncuları! 09 Mayıs 2024 | 635 Okunma