Okan Müderrisoğlu Sabah Gazetesi

Başörtüsü... Cemevi... Hesabilik... Hasbilik...

Şimdi tutup -malûm çevrelere bakarak- niyet okuması yapacak, samimiyet testi uygulayacak değiliz. Ama "hesabi" olanla "hasbi" olanı ayrıştırmak için yeterli tecrübe ve birikime sahibiz. Aslında mesele... Cumhuriyetin kurucu partisi...

08 Ekim 2022 | 154 okunma
Şimdi tutup -malûm çevrelere bakarak- niyet okuması yapacak, samimiyet testi uygulayacak değiliz. Ama "hesabi" olanla "hasbi" olanı ayrıştırmak için yeterli tecrübe ve birikime sahibiz.
Aslında mesele...
Cumhuriyetin kurucu partisi olduğunu savunan CHP'nin, iktidar olabilme uğruna geçirdiği dönüşümle ve karşısında yıllardır iktidar olabilen siyasal ekiplerin özgün başarısı ile ilgili.
Şimdi, CHP derken...
Makbul ve formatlı vatandaş dayatmasının genetik mirasını iliklerinde hisseden, Anadolu irfan geleneğinden kopuk, soldan sağa yalpalayan, yapacakları için geç kalan, yaptıkları ile yüzleşmekten kaçınan bir siyasal karakterden mi bahsediyoruz?
Yoksa...
Antiemperyalist, reformcu, kalkınmacı, halkçı, inanç başta olmak üzere her alanda özgürlükçü, geniş kitleleri ikna etmeye kararlı yepyeni bir zihni açılımdan mı söz ediyoruz?
Bu, öylesine hassas ve belirleyici bir eşik ki...
CHP; siyasal arka bahçesinde Alevi yurttaşlara bilâ bedel kiracı olarak yer açar, soyut düzlemde "elde var...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni dünyanın tehditleri karşısında Türkiye!.. 18 Mayıs 2024 | 97 Okunma At izi, it izi meselesi... 16 Mayıs 2024 | 691 Okunma 900 milyar liralık tasarruf hamlesi 14 Mayıs 2024 | 356 Okunma CHP... ‘Özel strateji’ Bu maya tutar mı? 11 Mayıs 2024 | 152 Okunma Siyasi iklim değişikliğinin arka plan oyuncuları! 09 Mayıs 2024 | 636 Okunma