Mustafa Çelik Yeni Akit Gazetesi

Başsız kalmış Müslümanların barışı olmaz

Dünyanın neresinde ve hangi zamanda yaşarlarsa yaşasınlar, Müslümanların zaruret mertebesinde kendilerini dinleriyle sevkü idare eden bir başa, halifeye ihtiyaçları vardır. “Baş başa bağlı, baş da...

09 Mart 2022 | 94 okunma

Dünyanın neresinde ve hangi zamanda yaşarlarsa yaşasınlar, Müslümanların zaruret mertebesinde kendilerini dinleriyle sevkü idare eden bir başa, halifeye ihtiyaçları vardır. “Baş başa bağlı, baş da şeriata” şiarıyla hareket etmek, tarih boyunca ehl-i imanın en belirgin vasfı olmuştur. Evet, Müslüman olarak bizim başımız, başımızda bulunan yöneticiye, halifeye, onun başı da Allah’tan gelmiş olan dine, şeriate bağlıdır.

Dinimizin önüne ve yerine geçen ideoloji Batı’dan bize gelen aşı. Din yerine ideolojiye teslim olduğumuz günden bu yana çoğaldı aramızda akan kan, katliam ve gözyaşı. Beklemek gerek önümüzde duruyor sabır taşı. Hilafete dönüş yolunda umut bizim için gönül yoldaşı!

İslâm’sız bir dünyada yaşıyoruz şekvaya gerek yok arşa yükseldi ahımız. Hilafetsiz ve halifesiz kaldıkça her gün biraz daha çoğalıyor günahımız. İmandan gayrısı insana yar olmaz. Halifesiz ümmet Müslüman olsa da ayakta durmaz.

Müslümanların dini kimlik ve kişiliklerinden kaynaklanan iç...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/2 24 Nisan 2024 | 257 Okunma Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 329 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 388 Okunma