Murat Gülderen Posta Gazetesi

Jüpiter manzaralı evler geliyor

Facebook’un Kurucusu Mark Zuckerberg’in gelecekte ‘metaverse’ adlı sanal bir evren geliştireceğini söylemesi teknoloji dünyasını yerinden oynattı. Peki bu dünyada bizi neler bekliyor, yapılacak şeylerin...

30 Ekim 2021 | 128 okunma

Facebook’un Kurucusu Mark Zuckerberg’in gelecekte ‘metaverse’ adlı sanal bir evren geliştireceğini söylemesi teknoloji dünyasını yerinden oynattı. Peki bu dünyada bizi neler bekliyor, yapılacak şeylerin sınırı nedir? İş dünyasına, sağlığa ve eğitime faydası var mı? İşte tüm bunları teknoloji duayenleri Tansu Yeğen ve Alphan Manas’a sorduk. Yanıtlar akılalmaz. Yakında jüpiter manzaralı metaverse evleri ve okulları görürsek şaşırmayın.

10 YIL İÇİNDE 1 MİLYAR İNSAN

Kısa bir süre önce Facebook şirketinin adı ‘Meta’ olarak değiştirilmişti. Ancak platformun ismi aynen devam edecek. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, dün isim değişikliğinin yanında şirketinin yeni vizyonunu da anlattı ve bunun odağında sanal evren ‘metaverse’in yer aldığına dikkat çekti. Zuckerberg bu dünyanın gelecek 10 yıl içinde 1 milyar insana ulaşıp, 100 milyarca dolarlık dijital ticarete ev sahipliği yapacağını da ifade etti.

IŞINLANMA DEVRİ

Zuckerberg, paylaştığı mesajda şu noktaya vurgu yaptı: “Metaverse’de hayal edebileceğiniz hemen hemen her şeyi yapabileceksiniz, arkadaşlarınızla ve ailenizle bir araya gelin, çalışın, öğrenin, oynayın, alışveriş yapın, yaratın... Metaverse dünyasında işyerinize, konsere, arkadaşlarınızla buluşmaya, oturma odanızdaki ailenizin yanına, gitmeden hologram olarak ışınlanabileceksiniz.” Metaverse sistemi ayrıca Zuckerberg’in de animasyonunun yer aldığı videoda paylaşıldı ve kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 73 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma