Murat Çelik Posta Gazetesi

Şezlongda sırtüstü mü, yoğun bakımda yüzüstü mü?

Yüzüstü şekilde, vücudunun üç yerinden kuşaklarla yatağa bağlanmış bir hasta... Başı aşağıda, boğazında bir hortum... Gazeteci Fatih Altaylı Instagram hesabından bu görseli, şu...

07 Ağustos 2020 | 447 okunma

Yüzüstü şekilde, vücudunun üç yerinden kuşaklarla yatağa bağlanmış bir hasta... Başı aşağıda, boğazında bir hortum... Gazeteci Fatih Altaylı Instagram hesabından bu görseli, şu notla birlikte paylaştı:

“Entübe budur arkadaşlar. Yok öyle sırtüstü yatıp sırtınızı yastıkla desteklemeler, cam kenarından mavi gökyüzünü seyretmeler. Hep yere bakacaksınız. Yanınızda hiçbir yakınınız yok. Ya nefessiz kalıp bir yaralı serçe gibi çırpınıp can verirsiniz ya da alkışlarla hastaneden çıkarsınız. Kurallara uyarsanız, bunlara gerek kalmadan kuşlar gibi özgürce uçarsınız. Tercih sizin.” 

★ 

Genel Yayın Müdürüm Emre İskeçeli sabah WhatsApp’tan yollayınca, Altaylı’yı aradım. “Bir doktor arkadaşım gönderdi” dedi Fatih Altaylı. “İnsanlar görüp irkilsin ve daha dikkatli olsun diye paylaştım” diye de ekledi. Bu yüzüstü entübasyon şekli Covid-19 tedavisine özel bir durum değil. Yüzükoyun pozisyon, entübasyon uygulamasının son aşaması da değil ama Fatih Altaylı kesinlikle haklı… İrkilmek, rahatsız olmak, farkına varmak gerekiyor.

PRONE POZİSYONU

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 100 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma