Murat Çelik Posta Gazetesi

Eğitim şart

“Eğitim: Seçim Kurtarmak mı? Nesil Kurtarmak mı?” Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun yeni çıkan kitabının adı bu. İsmi zaten konusu hakkında yeterli fikir...

11 Haziran 2021 | 104 okunma

“Eğitim: Seçim Kurtarmak mı? Nesil Kurtarmak mı?” Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun yeni çıkan kitabının adı bu. İsmi zaten konusu hakkında yeterli fikir veriyor ama kitabın tanıtım yazısını da aktarmam gerek. Bakın ne diyor Pehlivanoğlu, Akılçelen Kitaplar Yayınevi’nden çıkan kitabını tanıtırken: “Eğitim politikaları bir zümrenin, bir grubun veya bir ideolojinin kendini ispat etme alanı değil, bir ülke ödevidir.

Ülkemizde cumhuriyetin ilk döneminde büyük bir adanmışlıkla gelen başarıdan sonra maalesef, eğitim-siyaset ilişkisi, sıralama sınavı, her Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı’nı etkileyen iz bırakma sendromu, müdür ve öğretmen yetkinlikleri gibi sorunlara, kağıt mühendisliği yaklaşımıyla çözümler bulmaya çalıştık. Gelecek avuçlarımızın arasından kayıp giderken, artık toplum olarak nesil kurtarmanın, seçim kurtarmaktan çok daha önemli olduğunu idrak etmeli ve önümüzdeki yirmi yılı kapsayacak ulusal, milli bir eğitim programı yapmalıyız.”

TEMEL SORUNLAR

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, yeni çıkan kitabıyla ilgili sorularımı dün telefonda, sözünü sakınmadan yanıtladı. İşte Pehlivanoğlu’nun altını çizdiği can alıcı noktalar:

- Temel sorunlar hiç değişmiyor. Bunlardan biri eğitim-siyaset ilişkisi. Siyasetin eğitim üzerinde bir etkisi olacak ama bütçeyi kullanmanın verdiği yetkiden, doğalın dışında bir etkiye geçiş görüyoruz. Bunun partilerle bir alakası yok.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 304 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 221 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 101 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma