Melih Altınok Sabah Gazetesi

Yaaa... O konuşmasın ama

Bir siyasetçinin konuşmaması, halkın karşısına çıkmaması için başka bir politikacının yargıya başvurması ne demek Allah aşkına? Üstelik de mimarı birkaç gün önce...

16 Mayıs 2015 | 787 okunma

Bir siyasetçinin konuşmaması, halkın karşısına çıkmaması için başka bir politikacının yargıya başvurması ne demek Allah aşkına?
Üstelik de mimarı birkaç gün önce ölünce beddua ettikleri Kenan Evren'in 12 Eylül Anayasası'na dayanarak.
Peki, nedenmiş? Çünkü efendim, cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış ve yurt gezisi yaparsa tarafsızlığına halel gelirmiş.
İlginç! O halde halkından tecrit edilmesi şart olan bu makama, niçin cumhurun temsilcisi anlamına gelen Cumhurbaşkanı diyoruz?
Türkiye'de oluyor işte. YSK'nın kapısını aşındırıyorlar Tayyip Erdoğan konuşmasın, halkın önüne çıkmasın, açılış yapmasın diye.
Kimler?
Öcalan ve tek meşruiyeti elindeki silah olan Kandil'in komutanları için bile siyaset kanallarının açılmasını isteyen HDP eş başkanı.
Diğeri? Erdoğan'ın konuşmaması için dayanak gösterdiği anayasaya göre siyaset yapmaları yasak olan adaylarını cezaevlerinden vekillik zırhıyla çıkartan CHP lideri.
Yani "teorik olarak herkesin konuşması teklif dahi edilebilir ve konuşuyor da zaten ama bir tek o konuşamaz" diyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Teke zortlatması 06 Mayıs 2024 | 140 Okunma Yine kurmuşsunuz koalisyonu! 05 Mayıs 2024 | 455 Okunma Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 715 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.411 Okunma Mangal 01 Mayıs 2024 | 402 Okunma