Melih Altınok Sabah Gazetesi

Türkiye gireceğine Amerikan postalı mı girsin?

Dün ajansta "Irak'ta protesto" başlıklı bir haber gördüm. Haberin fotoğrafında da ellerinde Irak bayrağı ve dövizler taşıyan sarıklı cübbeli adamlar vardı. Dövizlerde ne yazıldığına bakmak...

19 Ekim 2016 | 4.016 okunma

Dün ajansta "Irak'ta protesto" başlıklı bir haber gördüm. Haberin fotoğrafında da ellerinde Irak bayrağı ve dövizler taşıyan sarıklı cübbeli adamlar vardı.
Dövizlerde ne yazıldığına bakmak için resmi büyüttüm. Üzerlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin de bulunduğu kartonlarda "Osmanlı işgali sona erdi" yazıyordu.
Evet, meğer bu Molla kılıklı adamlar, düne kadar Iraklı Müslümanlara "Kahrolsun ABD" sloganını "satan" Şii lider Mukteda Es Sadr'ın taraftarlarıymış.
Hani şu Irak'ın son işgalinde kimilerinin "direniş kahramanı" diye cilaladığı, Hollywood'a konu olan Sadr var ya ondan bahsediyorum işte.
Garipliğe bakar mısınız? Kimi Müslümanları "yeterli görmediği" için "gâvur" ilan edecek kadar radikal bu adamlar şimdi tutmuşlar Türkiye, "Gâvur Amerikan'ının" Musul operasyonuna halel getirmesin diye sokağa çıkıyorlar.
Yani açık açık "Türkiye yardım edeceğine, ABD postalı girsin" diyorlar "...ülkemize."
Dış politikayı takip etmeyen okur için bir not ekleyeyim. Yukarıda bahsettiğim şahsın en büyük hayali "bir fırsatını bulunca" şeriat ilan edip "İslam'a hizmet etmekmiş" ülkesinde.
Eeee 15 Temmuz'dan sonra iyice anladık ki kendine her Müslümanım diyenin "hizmet" anlayışı aynı olmuyor. Şaşırmamak lazım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Teke zortlatması 06 Mayıs 2024 | 730 Okunma Yine kurmuşsunuz koalisyonu! 05 Mayıs 2024 | 463 Okunma Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 717 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.424 Okunma Mangal 01 Mayıs 2024 | 402 Okunma