Melih Altınok Sabah Gazetesi

Pegasus uçağında neler oldu?

İçinde 162 yolcu olan Pegasus Havayolları'na ait uçak Trabzon'da pistten çıkıp denize düşmesine birkaç metre kala durdu. Çok şükür can kaybımız yok. Ancak uçaktaki panik sonrası...

17 Ocak 2018 | 6.081 okunma

İçinde 162 yolcu olan Pegasus Havayolları'na ait uçak Trabzon'da pistten çıkıp denize düşmesine birkaç metre kala durdu.
Çok şükür can kaybımız yok. Ancak uçaktaki panik sonrası yolcuların yaşadığı travmanın izleri nasıl silinir bilmiyoruz.
Kazanın ardından, normalde havayolu eleştirilerine balıklama atlayan birtakım medyanın takındığı tavırsa olayın üstünün örtüleceği şüphelerini artırıyor.
Evet, suskunluk sarmalını muhtemelen reklam baskısı ve damatlık ilişkileri derinleştiriyor. Ama sormaya devam edeceğiz.

Görüşlerini aldığım bütün uçuş güvenliği uzmanları, pilotların "manevra yaparken birden sağ motor hızlandı ve uçak sol tarafa gitti" ifadelerine şüpheyle yaklaşıyor.
"Manevra esasında motor öyle durup dururken hızlanamaz" diyorlar.

Sahada çalışan uzmanların, kazaya dair somut duyumlara dayandığını bildiğim senaryoları ise şöyle:
"Büyük olasılıkla manevra esnasında uçak yanlış tarafa sürüldü ve pilot da ani bir refleksle uçağı doğru yöne hareket ettirmek için kopan motora güç verecek bir hamle yaptı."
Altı çizilen diğer bir iddia ise kaza esnasında uçaktan tahliyenin geciktiği.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 148 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.148 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.789 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.016 Okunma