Melih Altınok Sabah Gazetesi

OHAL’in hakkı verilmeli

PKK İstanbul'da gerçekleştirdiği motosikletli saldırının ardından dün de Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde ortaya çıktı. Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bombalı araçla...

10 Ekim 2016 | 3.026 okunma

PKK İstanbul'da gerçekleştirdiği motosikletli saldırının ardından dün de Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde ortaya çıktı. Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bombalı araçla yapılan intihar saldırısında 10 asker ve 8 sivil şehit olurken 27 kişi de yaralandı.
PKK'nın bu son eylemelerle yeniden tüm gücünü toplayıp "varım demeye" çalıştığını söyleyebiliriz.
Kuşkusuz yeniden deneyecekler. Peki, biz ne yapabiliriz?
İçinde bulunduğumuz OHAL sayesinde PKK'nın yanı sıra tüm diğer terör örgütleri daha zor hareket ediyorlar. Sadece son bir hafta içinde yakalanan intihar bombacıları düşünülürse alınan tedbirlerin etkili olduğu söylenebilir.
Ancak vatandaşın canını yakan terör örgütleriyle mücadelede OHAL'in devlete tanıdığı haklar daha etkin kullanılmalı.
Öyle ya madem devlet anayasadan doğan meşru müdafaa hakkını olağanüstü şekilde kullanma kararı aldı ve bu işin eksilerini göze aldı. O halde bu süreçte, en alçakça yöntemlerle sokakta vatandaşları katletmeye devam eden tüm terör örgütleriyle eskisine göre daha etkin mücadele etmeli. Yani anayasaya ve hukuka sonuna kadar riayet edilerek OHAL'in hakkı verilmeli.
Vatandaşın beklentisi budur.

***

Muhalefet kendine gelmeli
Türkiye dört koldan saldırı altında. 15 Temmuz Fetullahçı darbe girişiminin ardından PKK ve IŞİD'le mücadelesini sürdürüyor. Küresel muktedirlerin ekonomik sabotaj girişimleri de cabası.
Bu belanın savuşturulması görevi yalnızca hükümete değil, muhalefete de düşüyor. MHP, başta OHAL olmak üzere Türkiye'nin varoluş mücadelesine yönelik her türlü tedbiri destekliyor. Siyasi rekabet misyonunu yurtseverliğinin önüne koşmuyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 95 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.148 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.789 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.016 Okunma