Melih Altınok Sabah Gazetesi

Eskişehir bu kez CHP için çantada keklik değil

Hafta sonu Eskişehir'deydim. İstanbul'dan sonra Eskişehir'in temiz havası, sakinliği ilaç gibi geldi. İnsanlar trafikte daha medeni, birbirini ittirmiyor. Ne var ki bu güzel şehir bakımsız. Yollar, alt yapı eskimiş. Son...

26 Şubat 2024 | 0 okunma

Hafta sonu Eskişehir'deydim. İstanbul'dan sonra Eskişehir'in temiz havası, sakinliği ilaç gibi geldi. İnsanlar trafikte daha medeni, birbirini ittirmiyor.
Ne var ki bu güzel şehir bakımsız. Yollar, alt yapı eskimiş. Son dönemlerde epeyce iç turist çeken Eskişehir'in merkezi "görüntüyü" kurtarsa da çevredeki mahallelerin hali iç açıcı değil. Şehrin canlandırılmaya, potansiyelinin ortaya çıkartılmasına ihtiyacı var.
Peki, girdiği her seçimi kazanan, şehirde CHP'nin üstünde oyu olan Yılmaz Büyükerşen'in emekliye çıkarılmasının ardından dengeler değişir mi?
Büyükerşen'in yerine aday olan eski genel sekreteri Ayşe Ünlüce'nin adını seçmen yeni duyuyor. Ancak CHP seçmenin reflekslerini biliyoruz. Adaya değil partiye oy veriyorlar. Dolayısıyla Ayşe Hanım da CHP'nin seçmenin oyunu silme alacaktır. En fazla sandığa giden sayısı birazcık azalır, o kadar. Ancak Ünlüce'nin, Büyükerşen'e Eskişehir'e katkılarından ötürü oy veren AK Partili seçmenin desteğini alması zor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 664 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 592 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 250 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 829 Okunma İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 629 Okunma