Melih Altınok Sabah Gazetesi

Bunları çok mu arıyorsunuz Kemal Bey?

Arakan'da yaşanan katliama cılız da olsa dünyadan tepkiler yükseliyor. Ve bu duyarlılığın yaratılmasında en büyük katkıyı şüphesiz Türkiye yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pek...

09 Eylül 2017 | 2.768 okunma

Arakan'da yaşanan katliama cılız da olsa dünyadan tepkiler yükseliyor.
Ve bu duyarlılığın yaratılmasında en büyük katkıyı şüphesiz Türkiye yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pek çok dünya lideriyle yürüttüğü eşzamanlı diyalog, konunun gündemde gelmesini sağladı.
Birleşmiş Miletler (BM) bile, Türkiye'nin Bangladeş'e Arakanlı Müslümanlar için yaptığı 'sınırlarını aç masrafları karşı- layalım' teklifinin 'pozitif ve cesaret verici bir adım' olduğunu bildirdi.
BM diğer ülkelere de benzer adımların atılması çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı'nın eşi Emine Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bölgeye yaptığı ziyaret de Arakan için aranan umuda güçlü bir destek oldu.
Evet, Türkiye insani yardım konusunda öncü olduğunu bir kez daha dünyaya kanıtladı.
Gelin görün ki en sıkı Türkiye karşıtları bile bu alanda Ankara'nın hakkını teslim ederken ülkenin ana muhalefet partisinden dün skandal açıklamalar geldi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'den Arakan'a giden yardımları bel altı bir üslupla diline doladı.
First Lady Emine Erdoğan'ın ve beraberindeki heyetin bir fotoğrafını gösteren Altay şunları söyledi:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Teke zortlatması 06 Mayıs 2024 | 1.077 Okunma Yine kurmuşsunuz koalisyonu! 05 Mayıs 2024 | 488 Okunma Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 718 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.425 Okunma Mangal 01 Mayıs 2024 | 402 Okunma