Mehmet Şevket Eygi Gazeteoku

Gençlerimizi İyi Yetiştirebiliyor muyuz?

LİSE ve üniversitelerde büyük sayıda Müslüman genç yetişiyor, yetiştiriliyor. Bunlar İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat, Tasavvuf (İslam Ahlakı) kriterlerine göre iyi yetiştirilebiliyor mu? Önemli bir...

19 Eylül 2015 | 262 okunma

LİSE ve üniversitelerde büyük sayıda Müslüman genç yetişiyor, yetiştiriliyor. Bunlar İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat, Tasavvuf (İslam Ahlakı) kriterlerine göre iyi yetiştirilebiliyor mu?
Önemli bir soru: Üniversiteli bir gence sadece burs verilmek suretiyle onun iyi, güçlü, vasıflı yetişmesi sağlanır mı? 
Bu soruya bendenizin cevabı şudur: Burs, bir gencin geçimi, yemesi, barınması, cep harçlığı için bir katkıdır. Sadece burs verilerek bir genç yetiştirilmez.
İslam ölçülerine, kıstaslarına göre bir gencin yetişmesi ne demektir?
Cevap: Şu üç boyutunun geliştirilmesi, olgunlaştırılması demektir. Birincisi: Doğru inançlara, bilgilere, kültüre sahip olacak… İkincisi: Ahlak ve karakter terbiyesi alacak… Üçüncüsü: Estetik, sanat, güzellik boyutu gelişmiş ve güçlü olacak.
Gence ayda birkaç yüz lira vermekle bu işler kendi kendine olmaz.
Soru: Bugünkü liselerimiz Müslüman gence, yukarıda saydığım üç boyutu yeterli derecede kazandırabiliyor mu?
Cevap: Kesinlikle kazandırmıyor. Bırakın normal liseleri, İmam-Hatip okulları bile kazandırmıyor. Mevcut eğitim sistemi çağdışı ideolojik, Kemalist bir sistemdir. Islah ve ikmal etmez, ifsad eder.
Somut bir örnek vereyim:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.394 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma