Mehmet Şevket Eygi Gazeteoku

Dinin ve Müslümanların İçini Boşalttılar

Bir yandan İslam’ın azılı düşmanları, öbür yandan light ve ılımlı İslam’cılar dinin içini boşalttılar. Düşünebiliyor musunuz, adam veya kadın hem Müslüman olduğunu...

18 Mayıs 2015 | 420 okunma

Bir yandan İslam’ın azılı düşmanları, öbür yandan light ve ılımlı İslam’cılar dinin içini boşalttılar. Düşünebiliyor musunuz, adam veya kadın hem Müslüman olduğunu iddia ediyor, hem de Şeriata karşıyım diyor. Sözlükleri, ansiklopedileri açıp okusa, Şeriatın Kur’andan Sünnetten icmâdan çıkartılmış hükümlerin tamamına verilen isim olduğunu öğrenecek. Namaz hükümleri Şeriat, oruç zekat hac hep Şeriat. Şeriatı inkar İslam’ı inkar olmaz mı?

Cumhuriyetten sonra 1920’li yıllarda İslam Medreselerinin kapatılmasından sonra, yeni nesillerin bozulacağı zaten belliydi.

Zavallı Müslümanlar o hale geldiler ki, halkı irşad edecek ulema ve fuqaha yetiştiren Medreselerin tekrar açılmasını bile istemiyorlar.

Dönmeler dinî konuları magazinleştirdiler. Bir yandan onlar, öte yandan içi boşalmış Müslümanlar dini mıncıklayıp duruyor.

1980 ihtilalinden sonra okullardaki mecburî din kültürü dersleri tam bir aldatmacadan ibaret.

Ümmet birliği ve kendisine biat ve itaat edilen râşid âdil ve muktedir bir İmam olmayınca halkın tamamına din eğitimi verilemiyor.

Sözde dindarlar ne hallere düştüler. Din elden gitmiş, Şeriat elden gitmiş, iman elden gidiyor, fısk fücur beyinsizlik ayyuka çıkmış, birileri lüks ihtişamlı israflı tantanalı açık büfeli Zam Zam Towerli turistik umre seyahatleriyle meşgul. Bu ticaret pastasının büyük parçasını da (….) yiyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.394 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma