Mehmet Şahin Türkiye Gazetesi

“Azgın Azınlık”ın kur sınavı

Son bir buçuk iki aydır içinden geçtiğimiz süreç çok kişi ve kesimi iyot gibi açığa çıkardı. Döviz kurundaki hızlı yükseliş ve başta gıda olmak üzere...

26 Aralık 2021 | 644 okunma

Son bir buçuk iki aydır içinden geçtiğimiz süreç çok kişi ve kesimi iyot gibi açığa çıkardı. Döviz kurundaki hızlı yükseliş ve başta gıda olmak üzere emtia fiyatlarındaki artışla birlikte her gün ayin yaparcasına hareket edenlere şahit olduk.

Altılı ganyan oynayanların at yarışı izlediği gibi televizyonların sağ alt köşesindeki kur değişimini izleyerek tutum almaya ve topluma umutsuzluk pompalamaya devam ettiler.

Bir taraftan sureti haktan görünüp üzüldüklerini gösteren mesajlar verirken diğer taraftan kur artışına paralel olarak duydukları heyecanla adrenalin artışı yaşadılar.

Gizlemeye çalışsalar da esas niyetlerinin ne olduğu anlaşılmayacak gibi değildi. “Ha gayret! Bu süreç seçim çizgisine kadar sürmeli” yaklaşımlarını gün aşırı gösterdiler.

Dertleri ne kur ve emtia artışı ne asgari ücret ne de halkın yaşadığı sıkıntılardı. Onların esas derdi; yaşanan sürecin getireceği siyasi sonuçtu.

Kur ve emtia artışını ileri sürerek günlerce asgari...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millete yalan söyleyen kim? 18 Ocak 2022 | 1.401 Okunma Türkiye Gazetesi Yazarı Mehmet Şahin: “HDP ile niye birliktesiniz?” dendiğinde kızmayacaksınız…’’ 16 Ocak 2022 | 470 Okunma PKK HDP’nin, HDP sizin neyiniz oluyor? 11 Ocak 2022 | 308 Okunma Türkiye, NATO’nun nesi olur? 09 Ocak 2022 | 262 Okunma TURKOVAC, Aykut Özdarendeli ve “Biz Başarırız…” 04 Ocak 2022 | 486 Okunma