Mehmet Ocaktan Karar Gazetesi

Zor ama Erdoğan’ın tek seçeneği reform

Erdoğan da çok iyi bilir ki hem “geleceğimiz Avrupa’da” deyip hem de hukuki görünürlüğümüzü zaafa uğratan uygulamalarda ısrar etmek hiçbir yabancı yatırımcıyı ikna etmeyecektir.

27 Kasım 2020 | 474 okunma

Reform sihirli bir kelime... Türkiye’nin son yıllarda demokrasi ve hukukta itibar kaybettiği dikkate alındığında dillendirilen bir “hukuk reformu”nun daha da anlamlı hale geldiği muhakkak.

Düşünün ki ekonomi takımının değişiminin hemen arkasından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Yeni bir hukuk reformu yapma kararındayız” şeklinde bir beyanda bulunur bulunmaz bir anda piyasalarda bahar havası oluşmuş, dövizin düşmesiyle birlikte Türk parası değer kazanmaya başlamıştı.

Çünkü reformun anlamı; demokratik hak ve özgürlüklerde standartların yükseltilmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması, yargının siyasallaşmadan arındırılması, devlet yönetiminde şeffaflığın ve öngörülebilirliğin hakim olması demekti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Terörsüz Türkiye’ye evet ama mış gibi yaparak mümkün mü? 05 Aralık 2025 | 17 Okunma AK Parti vazgeçti peki CHP merkeze yürüyebilir mi? 03 Aralık 2025 | 489 Okunma Ortodoks solu ve merdiven altı İslamcılığı aşamazsak… 01 Aralık 2025 | 334 Okunma Adalet ve özgürlük yoksa toplum güvende değildir 28 Kasım 2025 | 80 Okunma Gizlice İmralı’ya gidildi ama daha turpun büyüğü heybede… 26 Kasım 2025 | 2.028 Okunma