Mahmut Övür Sabah Gazetesi

‘Türkiye’de her şey olursunuz ama rezil olmazsınız’

CHP'nin bundan sonraki yürüyüşü açısından belirleyici gözüyle bakılan İstanbul İl Kongresi bitti. Kongrede iki isim yarıştı: Cemal Canpolat ve Özgür Çelik. Biri genel merkezin, diğeri...

10 Ekim 2023 | 500 okunma

CHP'nin bundan sonraki yürüyüşü açısından belirleyici gözüyle bakılan İstanbul İl Kongresi bitti. Kongrede iki isim yarıştı: Cemal Canpolat ve Özgür Çelik. Biri genel merkezin, diğeri muhalefetin adayıydı. Seçimi 342 oyla Çelik kazanırken, favori gösterilen Canpolat 310 oyda kaldı.
Bu tablo uzun zamandır parti içinde sürekli karşı karşıya gelen "Kemalci- Ekremci" ayrışmasının bir devamıydı ve ilk kez açık açık Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu bir kongrede karşı karşıya geldi.
Aslında bu kongre her ikisi için de CHP'de var olup olmama kongresiydi. Bir anlamda kurultayı da etkileyecek bir işaret fişeği kongresi.
Çünkü Kılıçdaroğlu, adını açık açık vermese de İmamoğlu'na güvensizliğini şu sözlerle dile getirmişti:
"CHP'nin ilkelerine bağlı partiyi ileri götürebilecek ve 'geçmişi temiz biri' olsa yarın bırakırım."
İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'yla gidilecek bir yerel seçimde "hüsran" yaşanacağını söylüyordu.
İşte İstanbul'da birinin "temiz...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.365 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.062 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 785 Okunma Ankara Emniyeti’nde neler oluyor? 11 Mayıs 2024 | 2.045 Okunma