Mahmut Övür Sabah Gazetesi

Muhalefetin ıskaladığı gerçek

Muhalefet partilerinden muhalif aydınlara hepsi aynı tespiti yapıyor: Türkiye kötü yönetiliyor, ekonomi iyi gitmiyor, pandeminin de katkısıyla adaletsizlik, eşitsizlik ve yoksulluk artıyor. Bir anlamda ülke battı batıyor...

13 Temmuz 2021 | 457 okunma

Muhalefet partilerinden muhalif aydınlara hepsi aynı tespiti yapıyor: Türkiye kötü yönetiliyor, ekonomi iyi gitmiyor, pandeminin de katkısıyla adaletsizlik, eşitsizlik ve yoksulluk artıyor.


Bir anlamda ülke battı batıyor, iktidara da dokunsan düşecek.


Muhalefetin ve en makul laik sol aydının gündeminde böyle bir Türkiye var. Oysa bu tespiti yapanlar, ne ABD'nin destek verdiği FETÖ ve PKK tehdidini, ne her ay ihracat patlaması yapan sanayi ve ticareti, ne savunma sanayiindeki teknolojik sıçramayı, ne de Libya'dan Karabağ'a uzanan dış politika hamlelerini görüyor.


İşin en vahim tarafı bu tespiti yapanlar, yaklaşık 20 yıldır Başkan Erdoğan'ın seçim kazanmasının sırrını da çözemiyor.


Bu yüzden de en entelektüeli bile hâlâ şu soruyu soruyor: Nasıl olur da bu koşullarda muhalefetin oyu artmaz?


Bu konulara kafa yoran isimlerden biri de yaptığı araştırmalarla dikkat çeken Bekir Ağırdır... Ağırdır, önce şöyle bir tespit yapıyor:
"İktidar toplumsal meşruiyetini, desteğini kaybediyor ama muhalefette de...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 389 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 705 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 853 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.767 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.631 Okunma