Mahmut Övür Sabah Gazetesi

HDP nereye koşuyor?

Altılı masa içindeki kavganın nasıl sonuçlanacağı kadar HDP'nin ne yapacağı da merak ediliyor. HDP ve onun öncülleri partiler, SHP'nin içinden çıksa da sırtını terör ve şiddetle siyaset...

14 Ocak 2023 | 327 okunma

Altılı masa içindeki kavganın nasıl sonuçlanacağı kadar HDP'nin ne yapacağı da merak ediliyor.
HDP ve onun öncülleri partiler, SHP'nin içinden çıksa da sırtını terör ve şiddetle siyaset yapan PKK'ya dayadıkları için yakın tarihin en çok kapatılan ve en çok tartışılan partileri oldu.
Hâlâ da bu kısırdöngü değişmiş değil. Çünkü HDP çizgisi hiç değişmedi. Türkiye değişti, Kürt meselesiyle ilgili bütün tabular yıkıldı, ret ve inkâr politikaları terk edildi ama buna rağmen kendisini "muhatap" gören o çizgi hiç değişmedi.
Türkiye'deki bütün siyasi akımlarının partileri, zaman içinde az çok değişirken hatta en statükocu parti CHP bile değiştiğini söylerken o siyasi çizgi yerinde saydı.
Ne ülkeyi kan gölüne çeviren PKK terörüne karşı çıktı, ne de üzerinde siyaset yaptığı Kürt meselesiyle ilgili uzatılan elleri tuttu. Çözüm süreçlerinin heba edilmesinde de "barışı" dillerinden düşürmeyen bu siyasi aktörlerin etkisi büyük. Sonunda halkın "siyaset yapın" diye verdiği oyları bile Kandil'in baskısına boyun eğerek heba ettiler.
Ama başları her sıkıştığında da "Bizi...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.181 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.074 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 569 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 858 Okunma