Mahmut Övür Sabah Gazetesi

‘Diyarbakır’la olan kavlimizi yenilemeye geldik’

Uzun bir aradan sonra Başkan Erdoğan'ın Diyarbakır'da "çözüm süreci"ni merkeze alan konuşması siyasette ciddi bir dalgalanmaya yol açtı. "Acaba yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" diyenlerin...

16 Temmuz 2021 | 182 okunma

Uzun bir aradan sonra Başkan Erdoğan'ın Diyarbakır'da "çözüm süreci"ni merkeze alan konuşması siyasette ciddi bir dalgalanmaya yol açtı. "Acaba yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" diyenlerin sayısı bir hayli fazla. Bunun nedeni de konuşmanın zamanlaması.
Zamanlama önemli; çünkü konuşma, teröre karşı içeride ve dışarıda verilen başarılı bir mücadelenin üzerine geldi.
Başta Diyarbakır olmak üzere Kürt anaların başlattığı güçlü bir sivil hareketin devrede olduğu bir zeminde yapıldı. Dahası şiddetle arasına mesafe koyamayan HDP içinde arayışların olduğu, hatta Ayhan Bilgen'in açık açık yeni bir partiden söz ettiği günlerde gerçekleşti.
Tabii buna, giderek nefes almakta zorlanan, sıkışan Kandil baronlarının; "sokağa inin" feryatlarının çoğaldığını da eklemek gerekir.
Başkan Erdoğan işte bu siyasi zeminde Diyarbakır'da Kürtlerle buluşuyor ve samimiyetle onlara yüreğini açıyordu.
"Her türlü riski göze alarak...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 563 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 840 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.767 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.630 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.426 Okunma