Mahmut Övür Sabah Gazetesi

CHP’de ‘Tasfiye Taburları’

Prusyalı General ve entelektüel Carl von Clausewitz, "Savaş siyasetin başka araçlarla (şiddet araçlarıyla) devamıdır" der. Aslında siyaset de bir çeşit savaştır. Siyaset alanında sert ideolojik mücadelelerin...

04 Kasım 2023 | 348 okunma

Prusyalı General ve entelektüel Carl von Clausewitz, "Savaş siyasetin başka araçlarla (şiddet araçlarıyla) devamıdır" der. Aslında siyaset de bir çeşit savaştır. Siyaset alanında sert ideolojik mücadelelerin yaşandığı, strateji ve taktiklerin havada uçuştuğu, bazen zorun devreye sokulduğu, her yolun mübah sayılarak rakiplerin ortadan kaldırıldığı bilinen bir gerçek.
Bu siyasi savaşlar da farklı partiler ve ideolojiler arasında olduğu gibi aynı parti içinde de yaşanabiliyor. CHP tarihi bu açıdan çok zengin. Çoğu kez fikir yarışlarının yapıldığı kongrelerin, kurultayların zaman zaman "savaş alanı"na döndüğü gerçeği de herkesin malumu.
Bugün işte onlardan biri, CHP'nin 38'inci Olağanüstü Kurultayı gerçekleşiyor. Gerilim yaşanacağına ilişkin düşük düzeyde bir kaygı olsa da kurultay öncesi Ankara kulislerindeki hava çok pozitif görünüyor... Bunun nedeni de herhalde her iki tarafın da kazanma hesabı yapması.
Kalacağım otelin önünde karşılaştığı bir grup Kılıçdaroğlu taraftarına beklentilerini soruyorum.
"Başa baş görünüyor ama biz...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.365 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.062 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 785 Okunma Ankara Emniyeti’nde neler oluyor? 11 Mayıs 2024 | 2.045 Okunma