Mahmut Övür Sabah Gazetesi

CHP’de Amerika’nın sesi

Çeviköz'ün söyledikleri aslında CHP'nin kuruluş felsefesiyle de çelişiyordu. Milli Mücadele zemininde doğan CHP, her dönem "Atatürk'ün partisi" olmakla övünmüş ve "bağımsızlık" konusunda özel hassasiyet göstermişti.

24 Kasım 2020 | 1.181 okunma

ABD seçimlerini Jeo Biden'ın kazanması içerideki mandacıları, ABD severleri harekete geçirdi. Daha önce, sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu'dan Kafkasya'ya dünyanın birçok bölgesinde "uyuyan hücrelerin" harekete geçeceğini yazmıştım.

Utanç verici olsa da bu türlerin en hızlıları Türkiye'den çıktı. Sağcı-solcu veya muhafazakar fark etmiyor, meğer ABD'ye umut bağlayan ne çok insan varmış. Birinciliği de CHP yönetimi kimselere kaptırmadı.

Önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahne aldı. "Başkan seçilirsem Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle devireceğim" diyen Jeo Biden'dan "Demokrasiye destek" talep etti.

Sonra sahneye "Amerika'nın Sesi" eski yardımcısı Ünal Çeviköz çıktı. O sadece "demokrasiye destek" talep etmedi, S-400 meselesinden Doğu Akdeniz'e, Libya'dan Karabağ'a Türkiye'nin bugün izlediği dış politikaya karşı çıkarak, ABD'ye teslim bayrağı çekecek bir CHP iktidarı vaat etti.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.137 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.072 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 569 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma