Mahmut Övür Sabah Gazetesi

‘Bu diplomatik skandal’

Hollanda'nın Türkiye ile ilişkileri derin krize dönüştürmesi sadece iki ülkenin değil Avrupa gündeminin ön sıralarında. Durum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geriliminden sonra...

13 Mart 2017 | 7.680 okunma

Hollanda'nın Türkiye ile ilişkileri derin krize dönüştürmesi sadece iki ülkenin değil Avrupa gündeminin ön sıralarında. Durum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geriliminden sonra Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı Roterdam'daki Türkiye konsolosluğuna sokmamasıyla konjonktürel olmaktan çıktı, ikili ilişkileri kopma noktasına getirdi.
Gerilimi İzmir'de yakından izleyen Başbakan Binali Yıldırım, sabaha karşı önce yazılı açıklamayla Hollanda'nın tutumuna tepki gösterdi sonra da özel sohbetimizde ayrıntılı değerlendirdi.

***

Başta Almanya ve Hollanda olmak üzere AB ülkeleriyle yaşanan gerilimi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir süredir Avrupa'nın seçim yapılacak ülkeleri iç siyasetle çok fazla ilgileniyor. Bu durum bizim halk oylaması sürecine yansıyor. Bizim vatandaşlarımıza ulaşmamız ve yeni sistemi anlatmamız gayet doğal ve anlaşılır. Buna karşı bazı ülkelerin engeller çıkarması kabul edilebilir değil. Bunu iç siyaset malzemesi olarak kullanıyorlar. Tabii o ülkelerdeki FETÖ ve PKK terör örgütleri de medya ve basınla ilişkileri nedeniyle kamuoyu oluşturmada etkili oluyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 927 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.072 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 568 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma