Latif Şimşek Gazeteoku

Sezgin Tanrıkulu disipline verilecek mi?

Tv100 Gazetesi Yazarı Latif Şimşek'in bugünkü (26.10.2022)''Sezgin Tanrıkulu disipline verilecek mi?'' başlıklı yazısı.

26 Ekim 2022 | 2.588 okunma

CHP’li yöneticiler, Sezgin Tanrıkulu’nun, “TSK kimyasal silah kullandı” yalanına tepki gösterdi.

Faik Öztrak, Gürsel Erol, Seyit Torun, bu iftiraya seslerini yükseltti.

Alkışlıyorum.

İYİ Parti’nin çiçeği burnunda sözcüsü Kürşat Zorlu da iftirayı kınadı. "'Kimyasal silah’ iddialarını kabul edilemez ve sorumsuz bir yaklaşım olarak görüyoruz” dedi.

Peki liderler ne dedi?

Sayın Kılıçdaroğlu’nun TSK’ya atılan bu iğrenç iftira karşısında edecek iki çift lafı yok mu?

Parti yöneticileri açıklama yapınca durumu kurtarmış mı oluyorlar? Sığınılan liman bu kadar sığ mı?

Batı’nın kimyasal silah ve benzeri yalanlarla, Ortadoğu ve Afrika’da hangi operasyonları yaptığını Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? 2003’te Amerika Irak’ı işgal ederken, en önemli gerekçesi Saddam Hüseyin’in kimyasal silah ürettiği ve bunu muhaliflere kullandığıydı. İşgalden sonra anlaşıldı ki ortada kimyasal silah üreten fabrika falan yok.

Tabipler Birliği Başkanı’nın da, onun yalanını sahiplenen CHP’li Tanrıkulu’nun da yaptıkları Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşımaktan başka şey değildir.

Ana muhalefet lideri suskun kalmakla, parti yöneticilerine açıklama yaptırmakla sorumluluktan kurtulamaz. Türkiye’yi yönetmeye talip ana muhalefet lideri, HDP’den gelecek oyların hesabıyla, ülkenin itibarı arasında bir denklem kuramaz! Kurmamalı.

Sezgin Tanrıkulu’na disiplin yolu açılır mı?

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığını resmen değilse de fiilen ilan etti. HDP’nin oylarına “ilaç” gibi ihtiyacı var. Hazır Ahmet Türk, “Kemal Bey’i destekleriz” demişken, HDP’yi ürkütmekten mi çekiniyor? HDP’den oy gelecek diye terör örgütü üzerinden Türkiye’ye yönelen her türlü iftirayı görmezden mi geleceğiz?

Peki CHP, Tanrıkulu için disiplin yolunu açar mı? Kılıçdaroğlu, milliyetçi-muhafazakâr tabanı etkilemek için, başörtüsü kanun teklifi bile hazırlarken, Tanrıkulu’nun TSK’yı hedef alan kimyasal saldırısını nasıl absorbe edecek? Kamuoyunu tatmin edecek tek hamle, Tanrıkulu için disiplin sürecini başlatmaktır. Ama cumhurbaşkanlığı seçimi için umudunu HDP’nin desteğine bağlayan Kılıçdaroğlu, böyle bir adım atmaya cesaret edebilecek mi?

Göreceğiz.

Bu arada, bazı CHP’li milletvekillerinin, Tanrıkulu’nun disipline sevki için parti yönetimine baskı yaptığını öğrendim. Yönetimden bu vekillere şöyle bir cevap verilmiş: “Genel Başkan Tanrıkulu’nu sert bir şekilde uyardı. Bir daha benzer açıklamalar olursa disiplin süreci başlatılabilir.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kukla kim kuklacı kim senarist kim? Tekmili birden 17 Mayıs 2024 | 1.669 Okunma Onlar parçaladı, Erdoğan toplamaya çalışıyor 14 Mayıs 2024 | 1.136 Okunma Ak Parti, Hatay’ı boşuna kazanmamış 10 Mayıs 2024 | 1.874 Okunma Amerika Türkiye’ye 9 bin ajan gönderdi ve sistem nasıl çöktü? 07 Mayıs 2024 | 6.504 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi PKK/PYD’ye, ABD-İsrail’e ortak tavır getirir mi? 03 Mayıs 2024 | 120 Okunma