Kerim Ülker Dünya Gazetesi

Rus Lada’ya Türk yönetici

Son dönemde Türk otomotiv sanayisi yurtdışında yönetici ihraç etmeye başladı. Eylül ayında dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Fransız Renault’nun, Avrupa’daki en önemli...

14 Aralık 2017 | 286 okunma

Son dönemde Türk otomotiv sanayisi yurtdışında yönetici ihraç etmeye başladı. Eylül ayında dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Fransız Renault’nun, Avrupa’daki en önemli üretim tesislerinden birini Türk CEO’ya emanet ettiğini, Slovenya’daki Revoz fabrikasının başına Türk CEO Kaan Özkan’ın atadığını duyurmuştuk. İşte o listeye bir yenisi daha eklendi ve Renault’dan yurtdışına bir yönetici daha gönderildi.

Sovyetler’in efsane markası

Sovyetler Birliği döneminin efsane otomobil markası Lada’nın geleceğini Türk mühendis Selçuk Cura şekillendirecek. Cura, yılbaşından itibaren Rus otomobil şirketi AvtoVAZ’ın Başkan Yardımcısı koltuğuna oturacak. Cura, Lada’nın mühendislik biriminden sorumlu olacak. AvtoVAZ Genel Müdürü Nikolas Moure, “Cura’nın profesyonelliği ve deneyiminin bize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

***
Ekonomi Bakanlığı’ndan Gulfood haberlerine yanıt

4 Nisan’da buradan Dubai’de düzenlenen Gulfood Fuarı’na katılmak isteyen şirketlerin yaşadığı sıkıntıları paylaşmıştık. “Türk fuarcı şart koşunca ihracatçı Libya’ya yöneldi” başlığıyla yer alan, internet sitesinde ise “Türk fuarcı şart koşunca ihracatçı çözümü Libya’da buldu” şeklinde yayınlanan haberde, Türk şirketlerinin Dubai’deki fuarda ücra ve kötü yerlere yerleştirildiğini, bazı firmaların ürünlerini teşhir etmekte zorlandığını, hatta stant önlerini kapattıklarını konu etmiştik. Türk şirketlerinin bu ve benzer sorunları aşmak için Libya ve Ürdün üzerinden fuara katılım gösterdiklerini dile getirerek, firmalarımızın ilgili yetkililer tarafından dinlenilmesi gerektiğini kaydetmiştik. Fuara ilginin bu ve benzer nedenlerle düştüğünü dile getirmemizin ardından Ekonomi Bakanlığı’ndan aldığımız yazılı metini sizlerle paylaşıyoruz. Bakanlığın gönderdiği metinde bazı hususlar kaleme alındı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 581 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 471 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 566 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 246 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 423 Okunma