Kazım Güleçyüz Yeni Asya Gazetesi

Tweet’lerle 15 Temmuz

Tarihe 15 Temmuz darbe girişimi olarak geçecek gibi görünen müessif hadisenin cereyan ettiği gece boyunca attığımız tweet mesajlarından bir kısmını burada da kayda geçirelim: ● Her türlü darbeye...

17 Temmuz 2016 | 2.128 okunma

Tarihe 15 Temmuz darbe girişimi olarak geçecek gibi görünen müessif hadisenin cereyan ettiği gece boyunca attığımız tweet mesajlarından bir kısmını burada da kayda geçirelim:

● Her türlü darbeye hayır. Hiçbir darbe çözüm getirmemiş, aksine hem mevcut sorunları daha da ağırlaştırmış, hem yeni sorunlara yol açmıştır.

● Antidemokratik ve hukuk dışı bir gidişatı önlemenin yolu darbe değil, demokrasi ve hukuk içinde verilecek müsbet ve kararlı mücadeledir.

● 2016 Türkiye’si hâlâ darbe kaosu ile karşı karşıya kalabiliyorsa demokrasimizin ne kadar kırılgan bir yapıda olduğu bir kez daha görülüyor.

● Bu geceki darbe girişiminin, darbecilikten yargılanıp hüküm giyenlerin tümünün salıverildiği bir süreçte gerçekleşmesi tesadüf olabilir mi?

● @hasimsoylemez Metehan Demir’in daha önce açıkladığı “Yurtta Sulh Konseyi” Atatürkçü bir grup. Cemaat diyenlere duyurulur.

● Cemaat kanallarını karartmada son derece atak davranan iktidar darbecilerin ele geçirdiği TRT’ye müdahale için niye bu kadar geç kaldı?

● Millet ilk kez gösterdiği “darbeye karşı demokrasiye sahiplik” bilincinin başka siyasî hesaplar için kullanılmasına izin vermez inşaallah.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.234 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma