Kazım Güleçyüz Yeni Asya Gazetesi

Şimdi de tek tip kıyafet dayatması

Pazar günü Uludağ eteklerindeki mesire alanlarından birinde yoğun ve şevkli bir katılımla yapılan Bursa pikniğinde sohbet ettiğimiz doktor bir okuyucumuz, cezaevi müdürü bir hastasının dile getirdiği şu...

27 Temmuz 2017 | 805 okunma

Pazar günü Uludağ eteklerindeki mesire alanlarından birinde yoğun ve şevkli bir katılımla yapılan Bursa pikniğinde sohbet ettiğimiz doktor bir okuyucumuz, cezaevi müdürü bir hastasının dile getirdiği şu endişeyi aktardı:
“Son günlerde gündeme gelen tek tip kıyafet zorlaması çok büyük sıkıntılar doğurabilir ve kontrolü güç olaylara yol açabilir. Kaygımız f.e tutuklularından değil, diğer militan örgüt elemanlarından.”

Müdürün kaygısı yersiz ve haksız değil. Geçmiş dönemlerdeki tecrübeler de onu teyid ediyor. Hapishanelerde Guantanamo benzeri tek tip kıyafet zorunluluğunun dayatıldığı darbe dönemlerinde yaşanan gerilimler bunun örnekleri. 

Bilhassa terör örgütü militanları bu dayatmaya şiddetli tepki vermişler ve bundan dolayı çok ciddî hadiseler çıkmış.

Örgüt davalarında sanıkların duruşmalara “don-gömlek” çıkarak yaptığı protestoları yansıtan görüntüler arşivlerde.

Geçmişte bu tür sıkıntılar doğurmuş olan darbe dönemi uygulamalarının şimdi yine gündeme getirilmesi nasıl bir “devlet aklı”nın ürünü; izahı mümkün değil.

f.ö davası sanıklarından bir-ikisinin “hero” (kahraman) yazılı tişörtlerle duruşmaya çıkarak yaptığı provokasyon böyle bir garabete gerekçe yapılmak isteniyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma